Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Έφυγε από την ζωή ο Ζιτσιώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης





«Σίγησε» το κλαρίνο του Σταύρου Καψάλη
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης. Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη.
Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα. Είχε ηχογραφήσει με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς εκατοντάδες τραγούδια, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρια Σαλτού και άλλους. Είχε παίξει σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλά κράτη του εξωτερικού.
Με βαθιά οδύνη η Ζίτσα  αποχαιρετά έναν σπουδαίο  μουσικό, έναν υπέροχο άνθρωπο.  Ο Σταύρος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας μέσα από τη μουσική του, μέσα από τον μοναδικό του τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών τού τόπου μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας τεράστιος  μουσικός, ένας δικός μας άνθρωπος  που έφυγε σήμερα 2 του Απρίλη για το μεγάλο ταξίδι. Πολλές οι αναμνήσεις, όλες ευχάριστες , εκτός  της σημερινής. Καλό σου ταξίδι άρχοντα, θα σε θυμόμαστε πάντα. Ας είναι  ελαφρύ να είναι το χώμα  της ζιτσιώτικης γης που  σε λίγες ώρες  θα σε  σκεπάζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: