Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ο Δήμος Ζίτσας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στις 20 Ιουνίου



Την Τετάρτη 20 Ιουνίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ο Δήμος Ζίτσας διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών, που αυτό το διάστημα έχουν αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της εξεταστικής περιόδου.
Ο Δήμος Ζίτσας ανταποκρινόμενος στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών με το οποίο διακήρυξε για πρώτη φορά την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, φέτος εντάσσει τον ποδηλατικό γύρο, που οργανώνει με μεγάλη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα μέσα Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας.
Η ποδηλατοδρομία προγραμματίζεται για την   Τετάρτη 20  Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα με αφετηρία το Δημαρχείο (Λ. Πασσαρώνος) και τερματισμό την πλατεία του παλιού Δημαρχείου στην Ελεούσα. Η διαδρομή είναι περίπου 22χλμ και απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών που αγαπούν τις βόλτες με το ποδήλατο. Στόχος, πέρα από την άθληση και ψυχαγωγία είναι η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού καθώς και η ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Η διαδρομή αναλυτικά έχει ως εξής:
Δημαρχείο (Λ. Πασσαρώνος), Κόμβος Φανερωμένης, ΒΙ.ΠΕ.,  Ροδοτόπι, Διασταύρωση Νεοχωρίου, Κάτω Λαψίστα, Φυτώριο, Αμπέλια Ελεούσα,  πλατεία παλιού Δημαρχείου Ελεούσα.
Στο τέλος της διαδρομής για όσους τερματίσουν θα κληρωθούν ένα ποδήλατο και κράνη ποδηλασίας.
Για δηλώσεις συμμετοχής πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2653360002-60005. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν κράνος και τον λοιπό εξοπλισμό  των αναβατών ενώ παιδιά κάτω των 15 ετών μπορούν να συμμετέχουν με τη συνοδεία ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: