Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ



Την Τετάρτη    19 Ιουλίου στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία τελέστηκε εσπερινός . Ακολούθησε στον περίβολο του μοναστηριού αρτοκλασία και στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Τοπικής κοινότητας και των φορέων της Ζίτσας ακολούθησε δείπνο αγάπης σε όλους όσους παρευρέθηκαν και δεν ήταν λίγοι. Κατά τις εκτιμήσεις της επιτροπής οι παρευρισκόμενοι ξεπερνούσαν  τα 500 άτομα.
Η  ταπεινή  αυτή εκδήλωση  έχει σαν σκοπό την επικοινωνία, την αγάπη, το αντάμωμα του ντόπιου  με τον απόδημο Ζιτσιώτη , στοιχείο άλλο να τηρήσουμε και να τιμήσουμε την  παράδοση που ήθελε σ’  αυτόν το χώρο μετά τη λειτουργία να παρατίθεται γεύμα στους προσκυνητές από τη Ζίτσα και τα γύρω χωριά.
Ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία  τελέστηκε Θεία Λειτουργία.
 Το μαγειρικό επιτελείο για άλλη   μια χρονιά είχε αρχιμάγειρα τον Τάκη Κοντονίκα  με βοηθούς  του,  τον Μιχάλη  Αλεξέλη  , τον Βασίλη Γρίβα, τον Μιχάλη Χρυσοχόο και τον Γιάννη Καπρινιώτη

Οι πάντα  πρόθυμες για προσφορά γυναίκες της Ζίτσας με τις ωραιότατες πίτες τους και το σερβίρισμα  ώστε να μην μείνει κανένας παραπονούμενος . Οι νέοι και οι νέες του χωριού μας  με πρωτεργάτη τον Σπύρο τον Παντούλα ,που  βοήθησαν σε ότι του ζητήθηκε.
Επιβάλλεται  να υπάρχει συνέχεια και να παραμείνει το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Η Ακρόπολη- Ο Παρθενώνας της Ζίτσας.
Χρόνια σας  Πολλά, να είστε όλοι καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: