Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Στην Τ.Κ Ζίτσας, την Τρίτη 11 Ιουλίου, στις 21.30μμ. από το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό έργο Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης  του Μαριβώ.
Το «Άρμα Θέσπιδος», είναι ο νέος θεσμός λαϊκού θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που εδραιώθηκε τη θεατρική περίοδο 2015-16 και συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή.
Στόχος του «Άρματος» είναι να φτάσουν οι πολιτιστικές δράσεις στον απλό πολίτη και εργαζόμενο της γειτονιάς και του χωριού, στους νέους και τους μαθητές, σ’ αυτούς που δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αξιοποιώντας μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Πρόκειται για ένα ευέλικτο θεατρικό σχήμα που παρουσιάζει θέατρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε οι θεατές να ψυχαγωγηθούν και να τύχουν της καλλιέργειας και της αφύπνισης που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.
Τη νέα θεατρική περίοδο, το «Άρμα Θέσπιδος», παρουσιάζει το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ. Στο έργο, η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς που η κοινωνία έχει επιβάλει στα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Είναι μια ρομαντική κωμωδία για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, την τυραννία των κοινωνικών ταμπού και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης. 102 παραστάσεις δόθηκαν τη χειμερινή περίοδο, συνεχίζουμε με τις καλοκαιρινές.
Ο σπουδαίος γάλλος κωμωδιογράφος Μαριβώ, με το έργο του «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης», στήνει μια σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
Πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.
Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό ατμόσφαιρα του έργου, οι . Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων και τον πραγματικό τους εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».
Αντιπρόεδρος του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας είναι ο συγχωριανός μας  Πέτρος ΒάηςΔεν υπάρχουν σχόλια: