Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Νέο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας




Με ένα καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα,  δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε (Ε.Ε.Α.Α),ενισχύει το στόλο οχημάτων αποκομιδής ο Δήμος Ζίτσας. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας που έχει συνάψει ο Δήμος με την Εταιρεία Ανακύκλωσης με στόχο την ενίσχυση και προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης.
Το απορριμματοφόρο παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/06/2017) στο Δημαρχείο στην Ελεούσα  και θα εξυπηρετεί τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών ενώ το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και η παράδοση διακοσίων και πλέον ειδικών (μπλε) κάδων  που θα τοποθετηθούν σταδιακά σε επιλεγμένα σημεία στις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που έχει εκπονήσει και εγκρίνει εδώ και ένα περίπου χρόνο ο Δήμος Ζίτσας.
Την ικανοποίησή του για την έναρξη της συνεργασίας με την Εταιρεία Ανακύκλωσης εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που συμβάλλουν ο καθένας από την πλευρά του στην υλοποίηση του προγράμματος. Αναφερόμενος δε στην εφαρμογή του υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι, να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τον εθνικό στόχο μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των ημερήσιων απορριμμάτων που οδηγούνται στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.). Έτσι, θα πετύχουμε πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ποιοτικά και οικονομικά οφέλη καθώς, μειώνεται το κόστος αποκομιδής,  εξοικονομούνται φυσικοί πόροι και  μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περικλής Γρίβας ζήτησε τη συνδρομή όλων των δημοτών για την ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, είπε και κατέληξε, σας καλούμε να συμμετέχετε  όλοι ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιείται στο Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: