Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ



Ο χιονιάς   έντυσε  στα λευκά και τη Ζίτσα. Επιβεβαιώθηκαν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, σκορπίζοντας ικανοποίηση σε αυτούς που αδημονούσαν για λίγο χιόνι. Έτσι από τις 3:00 περίπου τα ξημερώματα συνεχίζεται ασταμάτητα η χιονόπτωση στο χωριό μας. Όλοι οι δρόμοι έχουν πάνω από 30 εκατοστά χιόνι καθώς και τα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα προβληματική η μετακίνηση πεζών και αυτοκινήτων. 

Με συντονισμένες προσπάθειες  του Δήμου και τοπικής κοινότητας ο δρόμος που οδηγεί στα Ιωάννινα έμεινε ανοιχτός , καθότι μηχάνημα του Δήμου φρόντισε έγκαιρα να τον κρατήσει ανοιχτό. 
 Ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Περικλής Νούλης από  τα ξημερώματα έχει επιδοδοθεί σε αγώνα δρόμου για να κρατήσει  όλους τους  δρόμους ανοιχτούς , τόσο μέσα στο χωριό όσο και στους δρόμους που οδηγούν  στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Στον αγώνα αυτό βοηθούν με τα γεωργικά τους μηχανήματα ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Στράτος.

Αξίζουν τα εύσημα στην Δημοτική Αρχή  και την Τοπική Κοινότητα που κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες , συνεχόμενη χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες,  να κερδίσουν το στοίχημα  κρατώντας όλους τους δρόμους ανοιχτούς . Μπράβο τους!

Οι φωτογραφίες έχουν σταλεί   από τον Κώστα Καραμπίνα και την Βούλα Πατραμάνη.




































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: