Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μαγευτική βραδιά με τη Μελίνα Κανά στον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου


Τα παιχνιδίσματα του «ολόγιομου» φεγγαριού με τα σύννεφα, στον Αυγουστιάτικο ουρανό έκαναν πιο συναρπαστική τη βραδιά της Πέμπτης(18/08/2016)  στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο "Καστρί" στη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με στόχο την ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.
 Η μουσική παράσταση με τίτλο «στο φως του φεγγαριού», με τη συναυλία της Μελίνα Κανά που άνοιξε η στρατιωτική μπάντα της VIII Μεραρχίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους , μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού- αθλητισμού του Δήμου Ζίτσας Στέφανος Μιχάλης ο οποίος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης καθώς αποτελεί σημαντικό μνημείο όχι μόνο για το Δήμο Ζίτσας αλλά και για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. «Ο δήμος έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται ούτε χρημάτων, ούτε κόπου για να αναδειχθεί ο οχυρωμένος οικισμός -  ακρόπολη του Μεγάλου Γαρδικίου,» ανέφερε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε, «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά, καθώς τη χρονιά που διανύουμε ο χώρος προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών αρχαιολόγων και μη. Ακόμη και ευρωπαίων».
Την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Ζίτσας στην ανάδειξη και προβολή του χώρου καθώς τον «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνοντας πρόθυμα την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος επεσήμανε από την πλευρά του, παίρνοντας το λόγο, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κώστας Σουέρεφ. « Η συνεργασία μας με το Δήμο είναι υποδειγματική και με ορατά αποτελέσματα που αντικατοπτρίζονται στην αποψινή σας παρουσία» είπε και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επισκέπτονται το χώρο.
Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν τα μέλη της μπάντας της VIII Μεραρχίας που παρουσίασαν γνωστά κομμάτια ελληνικής και ξένης μουσικής ενθουσιάζοντας το κοινό με τις ερμηνείες τους. Η βραδιά συνεχίστηκε και έκλεισε ονειρικά με τη μελωδική φωνή της Μελίνα Κανά που συνοδευόμενη από το συγκρότημά της ερμήνευσε γνωστά και αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια δικά της, καθώς και άλλων καλλιτεχνών.
 Τα περίπου 2000 και πλέον άτομα που το βράδυ της Πέμπτης ανέβηκαν στην ακρόπολη Μ. Γαρδικίου μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, ο Διοικητής της VII  Μεραρχίας Ταξίαρχος Νίκος  Ανδριόπουλος και ο  προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κων/νος Σουέρεφ, απόλαυσαν μοναδικές στιγμές καθώς οι μουσικές μελωδίες έδωσαν «ζωή» στα ερείπια της οχυρωμένης αρχαίας πόλης των Μολοσσών, υπό το φως του φεγγαριού που έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή του στη διάρκεια της συναυλίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: