Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μια όμορφη θεατρική βραδιά από τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας στον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου


Μια όμορφη θεατρική βραδιά λουσμένη από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού χάρισαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας την Τετάρτη(17/8/2016) σε όσους ανηφόρισαν στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο "Καστρί".
Οι μαθητές παρουσίασαν την τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ» στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με στόχο την ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.
Η σκηνική παρουσία των παιδιών καθήλωσε τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας με τη συγκεκριμένη παράσταση συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αρχαία Μεσσήνη και είχε αποσπάσει  τιμητική διάκριση.
Στους χαιρετισμούς τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Στέφανος Μιχάλης, η Δ/ντρια του Γυμνασίου – Λυκείου Δήμητρα Σταύρου και η καθηγήτρια Χρυσούλα Γεωργοπούλου που είχε και την επιμέλεια της παράστασης συνεχάρησαν, τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το χρόνο που διέθεσαν ώστε να  παρουσιάσουν  ένα άρτιο αποτέλεσμα.
ΔΙΑΝΟΜΗ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τους ρόλους της παράστασης ερμήνευσαν οι μαθητές: Παναγιώτα Πέτρου-Ελένη, Μίλτος Ζυγούρης-Τεύκρος, Γιάννης Κώτσιας-Μενέλαος, Βασίλης Πέτρου-Φύλακας, Ηλίας Μανούσης-Έλληνας αγγελιοφόρος, Σόνια Κοντογιάννη-Θεονόη, Φίλιππος Μαρμούτας-Θεοκλύμενος, Βασίλης Μάτσακας-Αιγύπτιος αγγελιοφόρος, Μιχάλης Χρυσοχόος-Υπηρέτης, Αλίκη Ζορμπαλά & Βασιλεία Λιάκου-Διόσκουροι, Δανάη Τσούμπρη, Αλίκη Ζορμπαλά, Φρόσω Γκότση, Όλγα Λιάκου, Αλεξάνδρα Μπότσιου, Βασιλεία Λιάκου, Αρτεμισία Κίτσιου, Λεντίνα Γκρόμπασι, Ελένη Κωνσταντάκου-Χορός, Βασιλική Μαυροσκούφη-Υποβολέας/Τεχνική επιμέλεια. Υπεύθυνος μουσικής ο Γιάννης Ντότης, ενώ τη μουσική διδασκαλία είχε ο Σπύρης Γκέργκη που συνόδευε επί σκηνής το χορό με το βιολί του μαζί με τον Χρήστο Τσανέλη στο ντέφι. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Ελένη Μίχου και τα κοστούμια η Μαρίνα Τσιούρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: