Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τον υποψήφιο Δήμαρχο του στο Δήμο Ζίτσα



Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κλειστό της Λιμνοπούλας, όπου μίλησε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Δ. Κουτσούμπας, ανακοινώθηκε επίσημα ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ζίτσας, που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014.
Πρόκειται για τον κ. Σωτήρη Μανούση από το Ροδοτόπι. Ο κ. Μανούσης ανήκει στη «γενιά των 30άρηδων» και είναι ένα από τα δραστήρια και δυναμικά στελέχη του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Εργατικής Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.
Μέχρι τώρα επικεφαλής της παράταξης ήταν ο κ. Τάκης Τζίμας, ο οποίος για προσωπικούς του λόγους δεν θα ηγηθεί, αλλά στηρίζει πλήρως την παράταξή του.
Ακολουθεί   απολογιστική  επιστολήγια τα τριά χρόνια της θητείας  στη Δημοτική Αρχή των δημοτικών συμβούλων  του ΚΚΕ που εκλέχτηακν με το ψηφοδέλτιο  της
«Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάκη Τζίμα και Κώστα Αγόρου
                                                                        
 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
 
   Τρία χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου Ζίτσας και τρία χρόνια μετά και την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» επιβεβαιώνεται η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι αυτός ο νόμος  αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική  Διοίκηση.   
   H εφαρμογή του "Καλλικράτη" ήρθε να προστεθεί στην κυριολεξία στην παραπέρα επιδείνωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας, που ενώ δικαιούται αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες και έργα , σύμφωνα με τον πλούτο που παράγει, όχι μόνο δεν τα έχει, αλλά πληρώνει επιπρόσθετα στους δήμους δυσβάσταχτους φόρους, χαράτσια, τέλη για λειτουργίες και υπηρεσίες που ήδη έχει πληρώσει διπλά και τριπλά με τους άμεσους και έμμεσους φόρους.                                                                                                         
   Αποδεικνύεται συνεπώς έμπρακτα , αυτό που εμείς τονίζαμε σε όλους τους τόνους και προεκλογικά , ότι η Τοπική Διοίκηση σήμερα έχει αποστολή να υλοποιεί την πολιτική της κεντρικής εξουσίας ,δηλαδή την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, που είναι ο πυρήνας της οικονομίας που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., με τον οποίο συμφωνούν όλες οι Τοπικές Αρχές και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα του ευρωμονόδρομου  και που οδηγεί στην παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων και προνομίων από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα .
   Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και στο Δήμο Ζίτσας από τη Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, με την συναίνεση και των δύο άλλων παρατάξεων της ΝΔ και των πρώην διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί στη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, στην ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στις απολύσεις και στην πολιτική χειραγώγησης και ενσωμάτωσης εργαζομένων και εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.   
   Μέσα σ’ αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου μας εμείς οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τρία χρόνια τώρα είμαστε οι μόνοι που κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση, από τη σκοπιά των  αναγκών και συμφερόντων των λαϊκών οικογενειών .
   Καταψηφίσαμε όλους τους  Προϋπολογισμούς και τα Τεχνικά Προγράμματα, που υλοποιούν τοπικά την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και τα μνημόνια, υπακούοντας πιστά στη στρατηγική του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα με τη βοήθεια και των δημοτικών υπηρεσιών να φορτώνονται παραπέρα τα βάρη  της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα.
   Είμαστε οι μοναδικοί που όχι μόνο διαφωνήσαμε, αλλά και αντιδράσαμε έντονα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη ενεργό συμμετοχή και των Λαϊκών Επιτροπών,
ü  στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών ,
ü  στην επέκταση των τελών και φόρων  σε κάθε οικοδόμημα με την καταγραφή των «πραγματικών» τετραγωνικών μέτρων και
ü  στην αναγκαστική ρύθμιση των μικροοφειλών προς το δήμο .
  
   Είμαστε οι μοναδικοί που διαφωνήσαμε ριζικά, καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε την παραχώρηση σε ιδιώτες - επιχειρηματίες σημαντικών και σίγουρων πεδίων    κερδοφορίας, όπως είναι :
·        η κατασκευή και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων σε κορυφογραμμές των Κουρέντων , του Ζαλόγγου και του Κασιδιάρη από ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους ,
·        η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων των δημοτικών ενοτήτων Εκάλης , Ζίτσας , Ευρυμενών και Μολοσσών σε ιδιώτες .
·        η μελέτη, ανάθεση και  κατασκευή  των έργων σε εργολάβους – επιχειρηματίες ,
·        η προώθηση έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, με τα οποία πάνε να υλοποιήσουν σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων ,
   Επίσης διαφωνήσαμε ριζικά, καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων, που στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας και της στήριξης των κοινωνικά ευαίσθητων και ευάλωτων ομάδων επεκτείνουν παραπέρα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία (όπως Προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους και ανέργους, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΓΣΕΕ, Τοπικά Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης).
   Σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου , την ώρα που η Δημοτική Αρχή τους έσερνε στα δικαστήρια επειδή  ήταν απλήρωτοι, δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους.
   Συμπαρασταθήκαμε και στηρίξαμε μέσα και κύρια έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων, των μικρών και φτωχών αγροκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. Απαιτήσαμε να μη πραγματοποιούνται συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κατά τη διάρκεια πανεργατικών απεργιών και κινητοποιήσεων, αίτημα που δεν αποδέχθηκε ούτε η Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και η αντιπολίτευση, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή τους στην κυβερνητική πολική. Αναγκαστήκαμε να  αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις τις μέρες των απεργιών και των κινητοποιήσεων.
   Παλέψαμε και παλεύουμε :
§  για την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων από τον προϋπολογισμό με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%
§  πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Όχι σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων
§  για να μη συρρικνωθούν και καταργηθούν δομές και υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικά, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, αλλά, αντίθετα, να ενισχυθούν και διευρυνθούν
§  Την επέκταση, αναβάθμιση και ένταξη στις δομές και τον ΟΕΥ των Δήμων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
§  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία των δήμων
§  Επαρκή χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών.
§  για δραστική μείωση με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
   Χρειάζεται τώρα οι λαϊκές οικογένειες να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Αν μισθωτοί – αυτοαπασχολούμενοι – μικροί κτηνοτρόφοι και αγρότες – γυναίκες – νέοι δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, δεν ορθώσουν μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κάθε αντιλαϊκή Κεντρική και Τοπική Διοίκηση , στην εξουσία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  τότε δεν υπάρχει πάτος στο εργασιακό και κοινωνικό εφιάλτη που τους επιφυλάσσει η υποταγή.
Γενάρης 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: