Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την  Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου   στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, έγινε  η παρουσίαση του εκδοθέντος από τον Δημήτριο Χρ. Γύρα βιβλίου: "ΖΙΤΣΑ γλωσσάρι και ιστορικά, κοινωνικά λαογραφικά στοιχεία".

Προλόγισε  ο αρχιτέκτονας- συγγραφέας-πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Αναστάσιος Παπασταύρος , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συγγραφή αυτού του βιβλίου  ξεκίνησε από τη νοσταλγία του συγγραφέα για τη γενέτειρά του τη Ζίτσα.
Ο Φιλόλογος- συγγραφέας  Σπύρος Εργολάβος παρουσίασε και ανέλυσε με διεξοδικό τρόπο όλες τις πτυχές του βιβλίου κάνοντας λόγο για ένα βιβλίο που καλύπτει ευρύ φάσμα  όχι μόνο σαν γλωσσάρι αλλά και σε ιστορικά, κοινωνικά και λαογραφικά στοιχεία.
Μίλησε για το έργο του ο συγγραφέας Δημήτριος Γύρας ο οποίος  ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους  που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν  στην πολύχρονη έρευνα που έκανε για τη συγκέντρωση του υλικού. Η συγγραφή αυτού του πονήματος όπως ο ίδιος είπε ξεκινάει από την αγάπη που έχει προς την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ζίτσα.
Την εκδήλωση συντόνιζε η Βούλα Λεοντίδη- Πλάτωνα
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε τη χρησιμότητα αυτού του
βιβλίου και προτείνουμε ανεπιφύλακτα ότι πρέπει να κοσμεί  και να κατέχει περίοπτο θέση στη  βιβλιοθήκη όλων των Ζιτσαίων και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: