Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία


Την Παρασκευή  19 Ιουλίου στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία τελέστηκε εσπερινός . Ακολούθησε στον περίβολο του μοναστηριού αρτοκλασία και στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Τοπικής κοινότητας και των φορέων της Ζίτσας ακολούθησε δείπνο σε όλους όσους παρευρέθηκαν και δεν ήταν λίγοι. Κατά τις εκτιμήσεις της επιτροπής οι παρευρισκόμενοι ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 500 άτομα.

Τους προσκυνητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ .Περικλής Γρίβας λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω στην ταπεινή μας αυτή εκδήλωση που έχει σαν σκοπό την επικοινωνία, την αγάπη, το αντάμωμα του ντόπιου  με τον απόδημο Ζιτσιώτη , στοιχείο άλλο να τηρήσουμε και να τιμήσουμε την  παράδοση που ήθελε σ’  αυτόν το χώρο μετά τη λειτουργία να παρατίθεται γεύμα  στους προσκυνητές από τη Ζίτσα και τα γύρω χωριά.»

Συντελεστές τούτης της εκδήλωσης  :

1)     Το μαγειρικό επιτελείο: Αρχιμάγειρας για άλλη μια χρονιά ο Δημήτρης ο Κοντονίκας με βοηθό  του τον Μιχάλη  Αλεξέλη .

2)     Τα οινοποιεία του χωριού μας που προσέφεραν το κρασί,

3)     Ο  Δήμος Ζίτσας για όλες τις διευκολύνσεις που  παρείχε.

4)      Ο πάντα πρόθυμος για προσφορά Σύλλογος Γυναικών Ζίτσας.

5)     Ο  Πολιτιστικός Σύλλογο Ζίτσας

6)     Ο Αθλητικός  Σύλλογος που με δυναμικό παρόν του έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβε.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η παραπάνω εκδήλωση λίγο έλειψε να μη γίνει καθότι η μοναστηριακή επιτροπή έχει παραιτηθεί. Χάρις όμως στη συνεργασία όλων των φορέων και στην εθελοντική προσπάθεια  μερικών συγχωριανών μας ξεπεράστηκαν όλα  τα εμπόδια. Στην εποχή της αρπαχτής και της ρεμούλας , στην εποχή της ισοπέδωσης των πάντων υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι  που έχουν και δίνουν περίσσευμα καρδιάς.

Επιβάλλεται να μπει νέο αίμα για να υπάρχει συνέχεια και να παραμείνει το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Η Ακρόπολη- Ο Παρθενώνας της Ζίτσας.

Χρόνια σας  Πολλά, να είστε όλοι καλά.

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: