Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013




Ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα και οι Φορείς της Ζίτσας διοργάνωσαν  τη «Γιορτή Κρασιού Ζίτσας 2013» την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου  στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Η γιορτή κρασιού, προσέλκυσε και φέτος εκατοντάδες ανθρώπους, κατοίκους και επισκέπτες, που ήρθαν να απολαύσουν το καλό Ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική. Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονταν  από την εμφάνιση χορευτικών συνόλων  της Ελεούσας και το παιδικό χορευτικό της Ζίτσας .Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής: Tην Παρασκευή 23 Αυγούστου
 χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου γυναικών Ελεούσας και ακλούθησε δημοτική μουσική με το συγκρότημα του Σταύρου καιΓιάννη Καψάλη.
Το Σάββατο 24 Αυγούστου  εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα της Ζίτσας, ενώ  ακολούθησε δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γιάννη Καραγγιάννη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την λαϊκή ορχήστρα του Δημήτρη Κοντολάζου.
































ΔΕΙΤΕ ΤΟ  VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: