Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝΚόκκινη κλωστή δεμένη
…στην ανέμη τυλιγμένη. Δώσ’ της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει.
Κάπως έτσι αρχίζουν τα παραμύθια και εμείς μπαίνουμε στον κόσμο τους. Έναν κόσμο μαγευτικό, ονειροπόλο, φανταστικό και πραγματικό μαζί!
Φέτος, τα παιδιά της Ζίτσας (Απρίλιος 2013) είχαν την ευκαιρία να «ζήσουν» για λίγο σ’ αυτό τον κόσμο, με την παρουσία ενός σπουδαίου παραμυθά, του κου Δημήτρη Αβούρη. Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί». Η πρόσκληση του κου Αβούρη έγινε από την κα  Βούλα Λεοντίδη-Πλάτωνα, την οποία οφείλουμε  να ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και την άψογη συνεργασία μας!
Ο κος Αβούρης παρουσίασε τα παραμύθια με τη συμμετοχή των παιδιών, που ενσάρκωναν τους ρόλους με εκπληκτικό τρόπο! Περνούσε υπέροχα μηνύματα μέσα από τα παραμύθια και, αν και η συμμετοχή των μεγάλων δεν ήταν ικανοποιητική, οι λίγοι που παρευρεθήκαμε εκεί περάσαμε απλά υπέροχα! Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι τα παιδιά το καταευχαριστήθηκαν και αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά μας συνεργάστηκαν άψογα και μεταξύ τους και με τον κο Αβούρη. Ο ίδιος ανέφερε: «Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν τέτοιες κοινωνίες. Σπάνια βλέπω παιδιά με διαφορετικές ηλικίες να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν αρμονικά. Μπράβο τους!».

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο κο Κολιούση για την οικονομική στήριξη αυτής της εκδήλωσης.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το δικό μας παραμύθι, που έφτιαξαν τα παιδιά με τη βοήθεια φυσικά του κου Αβούρη.
Το ψέμα και η κοροϊδία

          Πρωταγωνιστές: Δήμητρα Γιούνη, Γ’ τάξη (κα ψεύτρα)
                         Σόνια Κοντογιάννη, Δ΄ τάξη (κα κοροϊδία).
          Σενάριο :              Ηλιάνα Μανούση, προνήπιο.

          Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα χωριό κοντά στα Γιάννενα, βασίλευε η αγάπη, η καλοσύνη, η ειλικρίνεια! Οι κάτοικοί του είχαν εξορίσει από το χωριό την κα Ψεύτρα και την κα Κοροϊδία και τις είχαν στείλει να ζήσουν στο δάσος. Εκεί κάθε μέρα δεν σταματούσαν να τσακώνονται , η μία με τα ψέματά της και η άλλη με την κοροϊδία της .
           Μια μέρα η  Κοροϊδία αποφάσισε να  κοροϊδέψει την ψεύτρα με σκοπό να την εξαφανίσει από προσώπου γης και να ησυχάσει από αυτήν μια και καλή.
           Όταν συναντήθηκαν λοιπόν, λέει η Κοροϊδία στην ψεύτρα :
         - Θα σου πω ένα μυστικό. Aν σκάψεις βαθιά εκεί πέρα, κάτω από το μεγάλο δέντρο, θα βρεις ένα πολύ μεγάλο θησαυρό!
           Η Ψεύτρα  στιγμή δεν έχασε, άρχισε να σκάβει γρήγορα από την λαχτάρα της να βρει τον θησαυρό. Όταν  έσκαψε αρκετά βαθιά, η Κοροϊδία της έδωσε μια και την έριξε μέσα. Χάρηκε τόσο πολύ που την ξεφορτώθηκε, που την άλλη μέρα πήγε στο χωριό  και το είπε σε όλους.
-  Το και το, η ψεύτρα δεν υπάρχει πια.  Οι χωριανοί έτρεξαν στο σημείο που τους είπε και έβγαλαν από τον λάκκο την κα Ψεύτρα, που  στο μεταξύ κατάλαβε το λάθος της και πόσο κακό έκανε με τα ψέματά της. Οι χωριανοί τότε έριξαν μέσα την  Κοροϊδία για να την τιμωρήσουν. Την άλλη μέρα που πήγαν να την βγάλουν, είδαν πως και η κα Κοροϊδία κατάλαβε το λάθος της και πόσο κακό έκανε με το να κοροϊδεύει. Ζήτησε συγνώμη η μία στην άλλη και υποσχέθηκαν να μη το ξανακάνουν. Το πάθημα τους έγινε μάθημα!
          Οι συγχωριανοί τους τις συγχώρεσαν και  τους ζήτησαν να επιστρέψουν ξανά στο χωριό και να ζήσουν εκεί. Χάρηκαν τότε πολύ, γιατί είχαν βαρεθεί να μένουν στο δάσος μόνες, μακριά από όλους τους άλλους .
           Έτσι, επέστρεψαν στο χωριό τους, κράτησαν την υπόσχεσή τους και ούτε η μία ξαναείπε ψέματα, ούτε η άλλη ξανακορόιδεψε.
Και από τότε έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ακόμα καλύτερα! 
Β .ΠΔεν υπάρχουν σχόλια: