Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Την αντίθεσή τους , με την παρακάτω επιστολή,   εκφράζουν οι αμπελουργοί της Ζίτσας για την κατάργηση υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης



ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ                                                                 Ζίτσα, 27-3-2013



                                                                                                ΠΡΟΣ:
                                                                      Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων                     


Κατά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του νέου υπό θέσπιση οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διαπιστώσαμε ότι δεν περιλαμβάνονται ως αυτόνομες διοικητικές μονάδες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων και το Περιφερειακό Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων Ιωαννίνων.
               Οι συγκεκριμένες διοικητικές μονάδες διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό υψηλής τεχνογνωσίας και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα παροχής τεχνικής στήριξης στους παραγωγούς της περιοχής και ελέγχου της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.  Η άριστη συνεργασία με τους παραγωγούς της περιοχής Ζίτσας και τα οινοποιεία της περιοχής έχει βοηθήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των οίνων Π.Ο.Π. Ζίτσα, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική επιβίωση μιας ολόκληρης περιοχής στις σημερινές δύσκολες εποχές.
               Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, να διατηρήσετε και να ενισχύσετε ως αυτόνομες διοικητικές μονάδες τα δυο εξειδικευμένα κέντρα που αποτελούν τις μοναδικές υπηρεσίες εργαστηριακής τεχνικής στήριξης για τη φυτική παραγωγή της Ηπείρου. Θεωρούμε ότι η επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έγκυρη και ποιοτική επιστημονική στήριξη, ενώ η υποβάθμισή της θα έχει ολέθριες συνέπειες στον αγροτικό χώρο.
Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                
    Μανώλης Ματσάγκας                                                 Κώστας Καραμπίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια: