Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ 2011








Με επιτυχία οι φορείς της Ζίτσας οργάνωσαν φέτος τη γιορτή κρασιού. Η επιτυχία της γιορτής κρασιού φέτος ήταν ομολογουμένως τεράστια. Μπράβο σε όλους τους Ζιτσιώτες που βοήθησαν εθελοντικά ώστε να στεφτεί με επιτυχία η γιορτή. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη νεολαία του χωριού μας που φέτος έδωσε βροντερό παρόν. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια…
Το χώρο της γιορτής επισκέφτηκαν φέτος περί τα 5000 άτομα (εισιτήρια περίπου 3.500).
Από πλευράς επισήμων παρέστησαν , ο Περιφερειάρχης κ. Α.Καχριμάνης,ο αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Ρογκότης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζίτσας.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζίτσας κ. Περικλής Γρίβας σε σύντομη ομιλία είπε τα εξής:
Για 30ή χρονιά η Ζίτσα σας καλωσορίζει στη γιορτή κρασιού, στον λόφο του Μοναστηρίου του προφήτη Ηλία βιγλάτορας της Ζίτσας από την ίδρυση του χωριού.
Καλωσορίζουμε τους επίσημους προσκεκλημένους κ. Περιφερειάρχη
κ. Δήμαρχο κ. Αντιδήμαρχοι κ. Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Τους πιστούς φίλους της γιορτής, τους συνδημότες και τους χωριανούς που για τρεις ολόκληρες δεκαετίες στηρίζουν με την παρουσία τους και την εθελοντική τους προσφορά τη γιορτή κρασιού .
Η Γιορτή μας έχει διπλό σκοπό. Να προβάλει το επώνυμο κρασί της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας που είναι Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας από την ποικιλία σταφυλιών ΝΤΕΜΠΙΝΑ και οινοποιείται από τα τρία οινοποιεία της περιοχής μας Ζοίνος , Γκλίναβου και αδελφών Πράσσου, και δεύτερον να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής μόνιμους και επισκέπτες μια υψηλής ποιότητας διασκέδαση.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ζίτσας υπό την αιγίδα και την οικονομική και τεχνική υποστήριξη του οποίου οργανώνεται η γιορτή μας. Ευχαριστούμε τα οινοποιεία ΖΟΙΝΟΣ και ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ, την ΠΙΝΔΟ και τη ΔΩΔΩΝΗ για τις χορηγίες τους, την Τροχαία Ιωαννίνων, το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας την Πυροσβεστική και όλους τους φορείς που μας βοήθησαν και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαζικούς φορείς του χωριού μας και στους εθελοντές που οργάνωσαν για τη δική σας διασκέδαση ότι βλέπετε και ότι απολαμβάνετε απόψε σε αυτόν εδώ τον ιερό για τη Ζίτσα χώρο.
Έχουμε ετοιμάσει για σας μια βραδιά με χορούς και τραγούδια του τόπου μας. Θα μας κρατήσουν συντροφιά τα χάλκινα της Γουμένισσας της οικογένειας του Δημητρίου Δίγκα και η Ηπειρώτικη Δημοτική ορχήστρα των αδελφών Καραγιάννη από τη Ζίτσα.
Θα παρουσιαστεί δρώμενο πάτημα σταφυλιών και χορευτικό του συλλόγου Γυναικών Ζίτσας ,και Μακεδονικοί χοροί από το χορευτικό της Ελεούσας .Τη διδασκαλία των χορών επιμελήθηκε η κ Σταυρούλα Ράρρα.
Τους ευχαριστούμε για την αποψινή τους εμφάνιση .
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: