Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΗΠΑ)



ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ( ΗΠΑ)
Τριακόσιοι πενήντα Ηπειρώτες από όλες τις περιοχές της Πενσιλβάνιας , της Νέας Ιερσέης, της Νέας Υόρκης και του Ντελαγουέρ, το βράδυ του Σαββάτου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φιλαδέλφειας «Ομόνοια» και συμμετείχαν στην 5η τσιπουροβραδιά. Η τσιπουροβραδιά, όπως δήλωσε ο νεοεκλεγής πρόεδρος Κων/νος Κράβαρης (από τη Ζίτσα, γιος του Παύλου Κράβαρη), διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας.
«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που διένυσε πενήντα και εκατό και πλέον μίλια για να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή, να απολαύσει το τσίπουρο και να ξεφαντώσει με την ορχήστρα του Λάζαρου Παρασκευά και τον Γιώργο Μπεζάνη στο κλαρίνο . Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παύλο Κοτρότσιο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματίων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέρ Γιώργο Χωριάτη, τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Φίλιππο Νικολαΐδη και τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων της Φιλαδέλφειας», επεσήμανε ο κ. Κ. Κράβαρης.
«Ευχαριστώ όλο το συμβούλιο που προετοίμασε τα πλούσια εδέσματα ξεκινώντας από τους εύγευστους μεζέδες, τα κρέατα μέχρι και τον πατσά με σκορδοστούπι , όπως τον μαγειρεύουμε στην Ήπειρο. Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες που προετοίμασαν τις ηπειρώτικες πίτες και έτσι προσφέραμε ένα πλούσιο δείπνο», πρόσθεσε ο κ. Κράβαρης.
Ερωτηθείς εάν αποδόθηκαν τιμές σε κάποιο στέλεχος είτε μέλος του Συλλόγου, είπε: «Η τσιπουροβραδιά δεν προσφέρεται για ομιλίες, χαιρετισμούς και βραβεία, διότι αυτό το βράδυ μιλάει το τσίπουρο και το κλαρίνο. Δεν περισσεύει χρόνος για κουραστικές ομιλίες», τόνισε ο κ. Κράβαρης, ο οποίος κατάγεται από τη Ζίτσα του νομού Ιωαννίνων που φημίζεται για το καλό τσίπουρο και για τα κρασιά της.
«Εφέτος δεν προλάβαμε να φέρουμε από τη Ζίτσα τσίπουρο, αλλά του χρόνου θα μεριμνήσουμε να έχουμε τσίπουρο από τουλάχιστον 2-3 διαφορετικά οινοποιεία και να δείξουμε στη νέα γενιά πως παράγεται το τσίπουρο είτε το «ζουρλονέρι» που είθισται να το λένε στην Ήπειρο» , συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 2011 ο κ. Κράβαρης ανέφερε ότι δεν έχει πάρει την τελική του μορφή και ότι στην επικείμενη συνεδρίαση θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους και τα τιμώμενα πρόσωπα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την ημέρα της Γυναίκας και τη συμμετοχή του Συλλόγου στη μεγαλειώδη παρέλαση της Ομογένειας στη Φιλαδέλφεια , που έχει προγραμματιστεί για την 20η Μαρτίου 2011. Στις 21 Μαΐου θα τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των προστατών του Συλλόγου με αρτοκλασία και στη συνέχεια , κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου γεύματος θα απονείμουν τα καθιερωμένα β ετήσια βραβεία.
Ερωτηθείς για τις υποτροφίες, είπε ότι έχουν καθιερωθεί και απονέμονται κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου γλεντιού.
«Ο Σύλλογός μας είναι ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής παιδείας. Δεν αρκούμαστε μόνο με τις υποτροφίες, αλλά κάθε χρόνο κάνουμε δωρεές σε τρία διαφορετικά σχολεία της περιοχής», κατέληξε ο κ. Κράβαρης.
Το νέο διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του ανήμερα της εορτής του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, πολιούχου των Ιωαννίνων, πλαισιώνεται από τους κ. Κωνσταντίνο Κράβαρη (πρόεδρο), Βασίλειο Κεϊσογλου (αντιπρόεδρο), Κωνσταντίνο Ζήδρο (γραμματέα), Αντώνιο Δαλαγγέλη (ταμία) και μέλη τους Γιαννούλα Κράβαρη, Πέτρο Καραμανίδη, Φίλιππα Νικολαΐδη, Χρήστο Δ. Πάππα και Αριστοτέλη Μούμα.
(Αναδημοσίευση ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: