Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ


1ο Music in the Forest

Μια παρέα παιδιών και μια ιδέα, χρειάστηκε...για την έναρξη του 1ου Music in the Forest που θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Τι να περιμένετε?

Ηλεκτρονική Ξένη και  Ελληνική μουσική ,στα decks από τους djdalessandro και τον dj jimmis Sarafis.

2 Bars, Light show & Laser show , Drinks and food

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ καθώς και PARKING

Ώρα έναρξης 00:00μμ.

Η διοργάνωση του μουσικού event γίνεται από την Α.Ε ΖΙΤΣΑΣ

Γιορτή  Προφήτη Ηλία

Την  Παρασκευή     19 Ιουλίου στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία θα  τελεστεί  εσπερινός και αρτοκλασία  .  Στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Τοπικής κοινότητας και των φορέων της Ζίτσας, στον περίβολο του μοναστηριού  θα  ακολουθήσει  δείπνο αγάπης σε όλους τους προσκυνητές με νηστίσιμο μενού.

Η  ταπεινή  αυτή εκδήλωση  έχει σαν σκοπό την επικοινωνία, την αγάπη, το αντάμωμα του ντόπιου  με τον απόδημο Ζιτσιώτη , στοιχείο άλλο να τηρήσουμε και να τιμήσουμε την  παράδοση που ήθελε σ’  αυτόν το χώρο μετά τη λειτουργία να παρατίθεται γεύμα στους προσκυνητές από τη Ζίτσα και τα γύρω χωριά.

Επίσης , υπό την αιγίδα της κοινότητας ,θα γίνει έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα η οποία θα φιλοξενηθεί στη σάλα της ΙΜ προφήτη Ηλία και θα είναι διαθέσιμη  τις ημερομηνίες : 19-20-21/07  26-27-28/07.   και 23-24/08

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Ζίτσα

Ο Πολιτιστικός kai o Αθλητικός  Σύλλογος Ζίτσας θα οργανώσουν  και θα   αναβιώσουν    το πανηγύρι  που γινόταν σε παλιότερες εποχές , στη γιορτή του Προφήτη Ηλία, στις   20 Ιουλίου  στην πλατεία του χωριού μας  ,με τον Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο και τον Νίκο Δάσκαλο στο τραγούδι

6ος Βυρώνειος Αγώνας Δρόμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας διοργανώνει τον 6ο Βυρώνειο Αγώνα Δρόμου 5Km & 15km καθώς και 1000μ κατηγορία junior, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Η διαδρομή είναι ημιορεινή και ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της την πορεία του φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, που τον Οκτώβρη του 1809 διανυκτέρευσε στο Μοναστήρι της Ζίτσας στο δρόμο του προς το Τεπελένι για να συναντήσει τον Αλή Πασά.

Είναι σχετικά βατή με πλούσιες φυσικές ομορφιές καθότι περνά από τον λόφο του Προφήτη Ηλία και το πανέμορφο Μοναστήρι του, διασχίζει αμπελώνες και τον καταπράσινο κάμπο της Ζίτσας.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 17:30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Ζίτσας και συγκεκριμένα από την προτομή του Λόρδου Βύρωνα, εκεί όπου θα είναι και ο τερματισμός.

Ο αγώνας εδώ και 6 χρόνια με παύση την χρονιά του Covid_19, συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος στη φύση και συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στον #6vyroniosdromos ,από τη σελίδα μας καθώς και από τη σελίδα του Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας .

Θα προσφερθούν μετάλλια και αναμνηστικές μπλούζες σε όλους τους δρομείς και θα ακολουθήσει μπουφές και dj party καθώς και πολλές εκπλήξεις για μικρούς κ τους μεγάλους φίλους!

Γίνονται προσπάθειες   για να οργανωθεί   έκθεση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο μοναστήρι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα.

 Τέλος  στις 27 Οκτωβρίου θα γίνει η γιορτή τσίπουρου συνεργασία Αθλητικού  και Πολιτιστικού Συλλόγου  με την ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: