Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Το Οικοτροφείο Ελένη Γύρα πραγματοποίησε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

 


2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε από το 2008 την 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και τα Παραρτήματα αυτής στα πλαίσια του εορτασμού της 2ας Απριλίου, πραγματοποίησαν δράσεις αποσκοπώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Το Οικοτροφείο Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου Ζίτσας φωταγώγησαν με Μπλε χρώμα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας «Light it Up Blue”, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και το Εκθετήριο Οίνου Ζίτσας. Μία δράση που ξεκίνησε το 2017, καθιερώθηκε και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα και την Ε.Ε.Π.Α.Α. στα Ιωάννινα.
Σκοπός της δράσης είναι η Ενημέρωση για την «πολυπλοκότητα» της Διαταραχής Αυτιστικού φάσματος και η υιοθέτηση θετικών δράσεων και πρακτικών για την κατάργηση των διακρίσεων και την διασφάλιση του δικαιώματος μιας ισότιμης και αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης.

Στο χώρο του Δημαρχείου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε η δράση, παραβρέθηκαν επίσης το Τ.Ε.Ι Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Α.μεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος ΕΣΤΙΑ όπως και πλήθος κόσμου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους κι ελπίζουμε να σας έχουμε «Συνοδοιπόρους» σε επόμενες δράσεις μας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: