Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Έκθεση Ζωγραφικής Κώστα Μαλάμου



Με αφορμή τη συμπλήρωση των 110 χρόνων από τη γέννηση του Ζιτσαίου Ζωγράφου Κώστα Μαλάμου (1913-2007), πραγματοποιήθηκε Έκθεση Ζωγραφικής των έργων του, στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, παρουσίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.

Παρούσες στην εκδήλωση και εμφανώς συγκινημένες η κόρη του, Έφη Μαλάμου και η εγγονή του, Χριστίνα Πανοπούλου

Παίρνοντας το λόγο, η κ. Μαλάμου, αφού τον ευχαρίστησε που δέχτηκε με χαρά να είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μοιράστηκε με το κοινό αναμνήσεις που έχει από τον πατέρα της!

 Η κ. Έφη Μαλάμου ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους τον Δήμαρχο του Δήμου Ζίτσας κ. Πλιάκο, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Γρίβα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Ράδο, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης, τον Πρόεδρο της τ.κ. Ζίτσας κ. Νούλη ,καθώς και την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου κ. Μάγγου.   Παρευρέθηκαν επίσης  στα  εγκαίνια της έκθεσης  η κόρη του ευεργέτη της Ζίτσας Αθανασίου Βαδόκα , Γιολάντα , με την κόρη της Ροζελίτα.
Ευχαρίστησε επίσης την Πρόεδρο κ. Λιάμπη και το Δ.Σ. της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών για την ευγενική παραχώρηση των έργων, την κ. Μάργαρη, ως Επιστημονική Σύμβουλο της Πινακοθήκης, για την στήριξή της σε οτιδήποτε αφορά την Πινακοθήκη μας, τον κ. Παπαδόπουλο για το στήσιμο της έκθεσης, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, τον κ. και την κ. Σπυριδάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους, την κ. Πατραμάνη για την άψογη συνεργασία τους σε ό,τι αφορά την Πινακοθήκη και τόνισε ότι ως Μέλος του Συλλόγου Φίλων Πινακοθήκης  Χαρακτικής «Κώστας Μαλάμος», υποδέχεται και ξεναγεί τους επισκέπτες πάντα με το χαμόγελο!

Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση μιας και συμπληρώνονται και τα 10 χρόνια λειτουργίας της Πινακοθήκης!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους όσους επισκέπτονται την Πινακοθήκη και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Μέρος του φωτογραφικού υλικού ανήκει στην κ. Τσέτση, την οποία και ευχαριστούμε!

 

 








περισσότερες φωτογραφίες

φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: