Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας



 

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Λίγες ώρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς ο καθένας μας κάνει τον απολογισμό του για την απερχόμενη και ταυτόχρονα θέτει τους στόχους για εκείνη που έρχεται.

Αδιαμφισβήτητα το 2021 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του δυστυχώς πικρή γεύση.   Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να μαστίζεται από την πανδημία η οποία έχει επιβάλει σε όλους μας μια ιδιότυπη μοναξιά όπου κυριαρχεί ο φόβος, η αγωνία, ο πόνος  για τους συνανθρώπους μας που απεβίωσαν ολομόναχοι καθώς και για εκείνους που επιβίωσαν μέσα στη θλίψη και μετά από πολύ αγώνα. Οι επιπτώσεις  της, δεν έχουν αφήσει κανέναν μας αλώβητο τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

Όμως κάθε χρόνος που έρχεται, οφείλουμε να τον ατενίζουμε με αισιοδοξία επαναπροσδιορίζοντας στόχους, προτεραιότητες και πρότυπα. Τα χρόνια της πανδημίας μας έδωσαν τη δυνατότητα  και την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την τεράστια σημασία που έχουν στην ατομική και κοινωνική μας ζωή τα καθημερινά, τα αυτονόητα και κυρίως η ψυχική και σωματική μας υγεία.

Υποδεχόμαστε το 2022 με περισσότερες προσδοκίες και την ελπίδα πως θα αφήσουμε πίσω μας  τις μέρες της θλίψης, της αμφιβολίας, της δειλίας, της ανησυχίας και των δοκιμασιών που εξαπλώνει η πρωτόγνωρη πανδημία. Προχωράμε μπροστά αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τα επιτεύγματα της επιστήμης εμπιστευόμενοι τους ανθρώπους που την υπηρετούν  και στηρίζοντας τη μάχη που δίνουν.

Στόχος και ευχή μου για το 2022, είναι να ενώσουμε όλοι μαζί τις δημιουργικές μας δυνάμεις για να αντιστρέψουμε καθετί αρνητικό. Να πορευτούμε με αλληλεγγύη, σύνεση και προπαντός λογική για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να διατηρήσουμε άσβεστη την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι από καρδιάς Καλή χρονιά, με Υγεία, Ευημερία κάθε Οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, στους απανταχού Ηπειρώτες».    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: