Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Τυπώθηκε και διανέμεται το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας για το έτος 2022, που έχει ως θέμα τη "γυναικεία φορεσιά της Ζίτσας κατά τον 19ο αιώνα και ως τα μισά του 20ου".

Καλούμε όλους τους Ζιτσιώτες να στηρίξουν αυτή την αξιόλογη  προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου

Ο λόγος που ώθησε στην επιλογή αυτού του θέματος είναι η προσδοκία  να εκτιμηθεί η τεράστια αξία της γυναικείας φορεσιάς, γιατί το υλικό  αυτό είναι οι ρίζες μας, είναι ένας ακόμα συνδετικός κρίκος  με το  παρελθόν  του τόπου μας.

Στόχος αφενός  να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος  του χωριού μας που έχει σχέση  με τη γυναικεία ενδυμασία και αφ’ ετέρου  να νιώσουν πόσο τυχεροί είναι αυτοί που κληρονόμησαν  τέτοιες  φορεσιές , να εκτιμήσουν την αξία τους και να τις διατηρήσουν  ως  πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια για να τις παραδώσουν  στις επόμενες γενιές.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μέλη του Δ.Σ. του Πολ. Συλλόγου και από την Αδελφότητα των Ζιτσαίων της Αθήνας στην τιμή των 5 €.  Οι  Ζιτσιώτες  της Αττικής μπορούν  να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας για να προμηθευτούν το ημερολόγιο του 2022.

Χαρούμενες γιορτές με υγεία και αγάπη.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: