Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Βιβλία (Μονογραφίες) που έχουν γραφτεί για τη Ζίτσα

Σας παραθέτουμε  αυτούσια τα βιβλία που έχουν γραφτεί για το χωριό μας και κρίνουμε σκόπιμο ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις βιβλιοθήκες όλων των Ζιτσαίων. Προσπαθήσαμε  σκανάροντας  τα βιβλία του Εμμανουήλ Γεωργιάδου «Ζίτσα  η κωμόπολις της Ηπείρου» που γράφτηκε το 1889, το βιβλίο της Αμαλίας Παπασταύρου «Η Ζίτσα: Γεωγραφική και ιστορική περιγραφή της κωμοπόλεως ταύτης της Ηπείρου» που έχει γραφεί το έτος 1895 και τέλος το βιβλίο του Βασιλείου Οικονόμου «Η Ζίτσα  Κωμόπολη της Ηπείρου, Ιστορική, Κοινωνικά και Λαογραφική Μονογραφία» που έχει γραφεί το 1969, Τα παραπάνω βιβλία μπορείτε να διαβάσετε ή να τα  εκτυπώσετε.

Αμαλία  (Αμαλιάς) Κ. Παπασταύρου

Το 1895 έγραψε την ιστορική μελέτη για την ιδιαίτερη πατρίδα της με τίτλο «Η Ζίτσα: Γεωγραφική και ιστορική περιγραφή της κωμοπόλεως ταύτης της Ηπείρου»

 

 Εμμανουήλ Ι. Γεωργιάδης

Έγραψε το 1889 όταν ακόμα ήταν μαθητής  της Ζωσιμαίας Σχολής σύντομη μονογραφία για τη γενέτειρά του Ζίτσα με τον τίτλο «Ζίτσα  η κωμόπολις της Ηπείρου» και  συντέλεσε  στη διάσωση πολλών ιστορικών της τα οποία θα σκεπάζονταν ασφαλώς  με το παραπέτασμα της λήθης.

 

Βασίλειος Κ. Οικονόμου

Έγραψε το 1969 την μονογραφία «Η Ζίτσα  Κωμόπολη της Ηπείρου, Ιστορική, Κοινωνικά και Λαογραφική Μονογραφία» . Διακρινόταν για τη φιλομάθειά του και έτσι διάβαζε αρχαίους και σύγχρονους  συγγραφείς. Είχε μεγάλη μνήμη, τον διέκρινε δε η άριστη γνώση της Γραμματικής  και του Συντακτικού της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας.

 

Εδώ μπορείτε να το διαβάσετε
                                                                                                  Για να το διαβάστε πιέστε ΕΔΩ
 
 Διαβάστε  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: