Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Στους Ρητορικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης συμμετείχε ομάδα του Γυμνασίου -Λυκείου Ζίτσας



Μια μοναδική, ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά μας που συμμετείχαν στους ρητορικούς αγώνες στις 2 και 3 Μαρτίου που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Δημητροπούλου, Βασιλεία Λιάκου, Όλγα Λιάκου, Σόνια Κοντογιάννη και Γιάννης Κώτσιας!
Είχαμε τη χαρά να είμαστε κοντά τους και να μοιραστούμε την αγωνία τους...!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην καθηγήτριά τους, φιλόλογο, κ. Χρύσα Γεωργοπούλου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Ζίτσας να ξεφεύγουν από στερεότυπα και να ζουν μοναδικές στιγμές, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για τη μετέπειτα ζωή τους!!!
Κοντά της οι καθηγήτριες κ. Ντάφλου (Κική Γιάννενα) και κ. Κοκαβέση και η κ. Βασιλική Μαυροσκούφη!
Σας ευχαριστούμε πολύ, και εμείς σαν γονείς και σαν Σύλλογος Γονέων θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνετε για τα παιδιά!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε βέβαια και σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η "εκδρομή"- συμμετοχή στους ρητορικούς αγώνες. Δήμος Ζίτσας, Αδελφότητα Ζιτσαίων, Πρόεδρος τ.κ. Ζίτσας κ. Νούλης και Κληματιάς κ. Μπεσέλας, Σύλλογοι τ.κ. Ζίτσας και Κληματιάς! Και να μη ξεχνάμε τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Τσέκα που είναι πάντα πρόθυμος και στηρίζει τις όποιες ενέργειες που έχουν σαν στόχο το καλύτερο για τους μαθητές!
Ας δίνουμε λοιπόν κίνητρα στα παιδιά να εμπλουτίζουν με γνώσεις και με εμπειρίες τη ζωή τους, να στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο τη γνώση και τον προβληματισμό, βγαίνοντας σε μια κοινωνία με πολλές απαιτήσεις.
Η συμμετοχή τους στους ρητορικούς αγώνες τους προβλημάτισε και τους έδωσε να καταλάβουν ότι ο προφορικός λόγος αποτελεί σημαντική δεξιότητα επικοινωνίας στην καθημερινή τους ζωή και στην μετέπειτα επαγγελματική και μη δραστηριότητά τους.
Και όπως πολύ σωστά είπε ένας κύριος παίρνοντας το λόγο: "Η ρητορική τον βοήθησε να ΑΚΟΎΕΙ τον συνομιλητή του και να απαντάει με επιχειρήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: