Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Ζίτσας: «Σχολεία εν Δράσει» στην ανακύκλωση


Ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει την τελευταία διετία με στόχο την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων δημιούργησε τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης www.followgreen.gr/zitsa και προχωρά στη διοργάνωση Διαγωνισμού Ανακύκλωσης με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου.
«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως τους μικρούς μας δημότες, ώστε οι πολίτες του αύριο να είναι καλύτεροι από εμάς στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Δ/ντων και Εκπροσώπων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Στη συνάντηση, το μεσημέρι της Παρασκευής (07/12/2018) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γιαννούλας Γεωργούλη, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από την ομάδα του Followgreen,  για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και τους στόχους της όλης προσπάθειας.
«Εσείς αναλαμβάνετε δράση που θα κρίνει και το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας απευθυνόμενος στους Διευθυντές των σχολείων και ζήτησε από όλους την ενεργή συμμετοχή τους προκειμένου «να προάγουμε την οικολογική συνείδηση στους μικρούς μας δημότες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο «Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης» συλλέγουν χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο, στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν εντός των σχολικών μονάδων συλλέγοντας πόντους. Οι πόντοι αναρτώνται στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» του www.folllowgreen.gr/zitsa/school όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να παρακολουθούν την πορεία τους. Ακόμη, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε άλλο μέλος της πλατφόρμας, μπορούν να δωρίζουν έως 150 πόντους μηνιαίως στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν, για να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών.
«Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία να αποτελέσει μία θετική βιωματική εμπειρία για τα παιδιά και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση», τόνισε κλείνοντας  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υπενθυμίζοντας πως σε αυτό το διαγωνισμό, «όλοι θα είναι νικητές». 
Στο τέλος του διαγωνισμού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επιβραβευτούν για τις προσπάθειες τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: