Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Δήμου Ζίτσας σε θεματική έκθεση στην Κοζάνη




Δυναμικό παρόν έδωσε ο Δήμος Ζίτσας στην 1η Πανελλαδική Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που πραγματοποιήθηκε στα Κοίλα Κοζάνης από την Παρασκευή (19/10/2018) έως την Κυριακή (21/10/2018) συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο, όπου ντόπιοι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους.
 «Με τη συμμετοχή μας, ως εκθέτες, δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες - παραγωγούς μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους και τα μοναδικά φυτά της περιοχής μας. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε μια στρατηγική προβολής και εξωστρέφειας των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας που έχουμε εφαρμόσει από την αρχή της θητείας μας» τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Γιαννούλα Γεωργούλη παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας επιδιώκει τη συμμετοχή του σε αντίστοιχες κλαδικές εκθέσεις  δίνοντας «βήμα» εξωστρέφειας στις ντόπιες επιχειρήσεις και παραγωγούς. Έτσι μέχρι σήμερα συμμετείχε σε εκθέσεις οίνου ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζει να συμμετάσχει σε έκθεση μελιού και προϊόντων της μέλισσας στην Αθήνα.     
Η 1η Πανελλαδική Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που πραγματοποιήθηκε στα Κοίλα Κοζάνης εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τεληγιορίδου, παρουσία των τοπικών Αρχών, εκθετών και δεκάδων επισκεπτών. Διοργανωτές του τριημέρου που περιελάμβανε εκτός από την έκθεση και συνέδριο με θέμα την καλλιέργεια και την προοπτική των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στη χώρα μας ήταν το ΕΒΕ Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. « Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την άρτια διοργάνωση» επισημαίνει  ο κ. Πλιάκος διευκρινίζοντας πως αντίστοιχες περιφερειακές διοργανώσεις  μπορούν να αποτελέσουν «όχημα», προκειμένου να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής με στόχο την ώθηση της ντόπιας παραγωγής και τοπικής οικονομίας.
Το περίπτερο του Δήμου Ζίτσας, στο οποίο παρουσίαζαν τα προϊόντα τους οι επιχειρήσεις «Ορεινή Γη» της κας Χριστίνας Τσιούρη, «Myrtali Organics» της κας Βάσως Κασκανάκου και «Αρώνια Ηπείρου –Αγρόκτημα Ράδου» του κ. Νίκου Ράδου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τεληγιορίδου, του Δημάρχου Βοίου   Δημήτρη Λαμπρόπουλου, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, Αντιπεριφερειαρχών,  Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων της Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων φορέων, εμπορικών δικτύων, τυποποίησης, προώθησης και εκατοντάδων επισκεπτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: