Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μαγευτική βραδιά με τη Γλυκερία στον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου του Δήμου Ζίτσας




Το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν απογοήτευσε τους 3000 και πλέον θεατών, όλων των ηλικιών, που το βράδυ της Κυριακής (26/08/2018) αψήφησαν τον απογευματινό άστατο καιρό και ανηφόρησαν στο λόφο «Καστρί» στον αρχαιολογικό χώρο  Πασσαρώνας για τη συναυλία που διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ο Δήμος Ζίτσας. Ήταν εκεί, στο καθιερωμένο τους ραντεβού και έδωσε  τη δική του «χρωματική νότα» στο μουσικό ταξίδι που τους χάρισαν η κορυφαία λαϊκή μας ερμηνεύτρια Γλυκερία, με τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Βασίλη Προδρόμου.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους , μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
 Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και το πολυπληθές κοινό. «Είμαστε εδώ, συντροφιά με το ολόγιομο φεγγάρι, είπε, Είμαστε εδώ σε έναν χώρο αυτό της Πασσαρώνας, με βαριά πολιτιστική κληρονομιά που μένει άσβεστη μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Απομυθοποιημένη ή όχι, η Σελήνη εξακολουθεί να κρατά τον άνθρωπο αιχμάλωτο της σαγήνης της. Όταν το φως της στολίζει τα ιερά ετούτα χώματα, η ομορφιά ανταμώνει με την τέχνη, τον μύθο, τις παραδόσεις και την πραγματικότητα και γίνονται λογοτεχνία, ποίηση, μουσική. Έτσι και εμείς, προσπαθήσαμε να κάνουμε την αποψινή νύχτα ένα αισθαντικό ταξίδι με τη συγκλονιστική παρουσία της Γλυκερίας και του Βασίλη Προδρόμου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος  και ευχαρίστησε «όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης που είναι η κεντρική του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 του Δήμου Ζίτσας καθώς και όλους όσοι πίστεψαν και ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση».
Η βραδιά κύλησε και ολοκληρώθηκε μοναδικά με τη Γλυκερία να προσφέρει  στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι ξεχωριστής διασκέδασης ερμηνεύοντας τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά. Ευχάριστη μουσική παρένθεση αποτέλεσε η εμφάνιση στη σκηνή του Σάββα Σιάτρα που ανταποκρίθηκε στην  πρόσκληση της Γλυκερίας και ερμήνευσε Ηπειρώτικα δημοτικά τραγούδια.
Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι-Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: