Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Βαδόκεια 2018”




Με μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε
το πολιτιστικό τριήμερο λόγου και τέχνης
Βαδόκεια 2018” του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας.
Και γιατί Βαδόκεια... για να τιμήσουμε τον αείμνηστο ευεργέτη μας Αθανάσιο Βαδόκα και την οικογένειά του για την προσφορά, για την ευεργεσία, την αγάπη για τον τόπο τους.

1η μέρα, Παρασκευή 27 Ιουλίου: Πρωινό εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά
στη Βαδόκειο βιβλιοθήκη της Ζίτσας.
Η προσέλευση των παιδιών και η χαρά της δημιουργίας μεγάλη! Ενθουσιώδης! ”Ζωντάνεψε” η βιβλιοθήκη από τις φωνές και τα γέλια των παιδιών! Μαζί τους να τα καθοδηγεί και να τα βοηθάει οι κ. κ. Ελευθερία Ντίσκου και Μαρίνα Τσουκάλη, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά. Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτέθηκαν φυσικά στην έκθεση!

Παρασκευή απόγευμα 27 Ιουλίου: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής & κοσμήματος γυναικών εικαστικών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
στο πνευματικό κέντρο της Ζίτσας.
Μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις και τεχνικές οι καλλιτέχνιδεςμας παρουσίασαν ζωγραφικά έργα που πραγματεύονται το χώρο, το φανταστικό τοπίο, το σώμα, με στοιχεία από την λογοτεχνία, τον εξπρεσιονισμό και τον ρεαλισμό καθώς και την αγιογραφία.
Φέτος στην έκθεσή μας συμμετείχαν και μικρές, σε ηλικία, καλλιτέχνιδες με τα έργα ζωγραφικής τους και για πρώτη φορά υπήρχε και η έκθεση με το κόσμημα και τα γυναικεία χειροτεχνήματα, όπου πραγματικά θαυμάσαμε όλοι!
Με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση ο Δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, η Αντιδήμαρχος των Πολιτιστικών κ. Γιάννα Γεωργούλη, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. κ. Περικλής Γρίβας, ο Πρόεδρος της τ.κ. Ζίτσας κ. Περικλής Νούλης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος κ. Γιάννης Τσέλιος, η οικογένεια Βαδόκα, εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ζίτσας, πολλοί φίλοι και συγχωριανοί μας.
Η Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών για την εκδήλωση αυτή που προάγει τον πολιτισμό και τον συνεχάρη.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η κ. Γιολάντα Βαδόκα, ως Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου μας, η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας για την τόσο όμορφη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη και φέρνει το όνομα του αείμνηστου πατέρα της. Και όπως ανέφερε: “η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι από τα μεγάλα ιδεώδη που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ενστερνίζονται και να υπηρετούν, προσφέροντας στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, σε όποιον έχει ανάγκη”. Συνεχάρει και τις καλλιτέχνιδες, λέγοντας πως οι γυναίκες είναι ικανές για όλα και σε όλα! Ιδιαίτερα μας συγκίνησε η παρουσία της μικρότερης κόρης της κ. Γιολάντας, Ροζελίτας, η οποία ζει στην Αμερική και διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης, να βρεθεί στον τόπο όπου γεννήθηκε ο παππούς της και να παρευρεθεί στην τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου μας!
Να ευχαριστήσουμε θερμά τις καλλιτέχνιδες, κυρίες και δεσποινίδες, που με μεγάλη προθυμία και αγάπη συμμετείχαν με τα έργα τους στην έκθεση, όπου θαυμάσαμε και χαρήκαμε!
Αγάπη Ζήκα, Αρετή Κοντζιά, Βαρβάρα Κίγκα, Βάσω Μέγα, Γιάννα Μαγκλογιάννη-Ξέρα, Γιώτα Τσίτου, Δέσποινα Χρυσοχόου, Ειρήνη Κώστα, Ελένη Μίχου, Ελευθερία Ντίσκου, Ελπίδα Ντάγκα, Μαρίνα Τσουκάλη, Νίνα Ευαγγέλου, Πόπη Μάγγου-Σταμούλη, Τζένη Πρωτόπαππα, Χριστίνα Γρατσανίτη.

2η μέρα, Σάββατο 28 Ιουλίου: Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Βούλας Λεοντίδη-Πλάτωνα “Η κόκκινη δαχτυλήθρα”.
Στην γεμάτη αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ζίτσας, από φίλους και συγχωριανούς, η κ. Γιώτα Φλώρου, προϊσταμένη των παιδικών σταθμών του Δήμου Ζίτσας και ραδιοφωνική παραγωγός στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, συντόνισε άψογα την όλη εκδήλωση, διάβασε αποσπάσματα και παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο και με πολλή αγάπη την “Κόκκινη δαχτυλήθρα”! Μαζί της η κ. Γαριφαλιά Λιόντου, Φιλόλογος, με τρόπο γλαφυρό ανέλυσε ξεχωριστά το καθένα από τα 12 διηγήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Στην παρέα τους και οι μαθήτριες του Γυμνασίου της Ζίτσας Ελένη Κωνσταντάκου, Δήμητρα Γιούνη και Σόνια Κοντογιάννη διαβάζοντας αποσπάσματα από τα διηγήματα με την παιδική τους χαρακτηριστική απλότητα. Την όλη εκδήλωση πλαισίωνε και βίντεο με παλιές φωτογραφίες από το χωριό, με όμορφη μουσική να δίνει μια διαφορετική, νοσταλγική πινελιά στην παρουσίαση των διηγημάτων, που συγκίνησε το ακροατήριο!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος των Πολιτιστικών του Δήμου Ζίτσας κ. Γιάννα Γεωργούλη, ο Πρόεδρος της τ.κ. Ζίτσας κ. Περικλής Νούλης, ο κ. Βασίλης Γαρδίκος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Στέφανος Μιχάλης, ο κ. Λευτέρης Γείτονας. η οικογένεια Βαδόκα και πολλοί φίλοι και συγχωριανοί.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργούλη και η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας κ. Βαδόκα, συγχαίροντας την συγγραφέα για το το νέο της βιβλίο!
Στο τέλος η κ. Βούλα, φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους εκεί, την συμπαράσταση και την αγάπη τους!

3η μέρα, Κυριακή 29 Ιουλίου: Λόγω του θλιβερού γεγονότος που έπληξε τη χώρα μας, των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής, ακυρώσαμε τη βραδιά ελληνικού κινηματογράφου και αντί αυτού ο σύλλογός μας διέθεσε τα οχήματά του για μεταφορά όσων επιθυμούσαν και δεν μπορούσαν να μεταβούν στο νοσοκομείο για αιμοδοσία προς τους τραυματίες, μιας και η ανάγκη για αίμα ήταν μεγάλη.

Η έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό και τις τρεις μέρες και ευχαριστούμε τις κυρίες Πόπη Μάγγου-Σταμούλη, Ελευθερία Ντίσκου, Ελένη Μίχου και Τζένη Πρωτόπαππα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Παραθέτουμε εδώ το ευχαριστήριο της κ. Γιολάντας Βαδόκα που λάβαμε λίγες μέρες μετά την εκδήλωση.

Αγαπητή Πρόεδρε Βούλα και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας,
Ελπίζω να ξεκουραστήκατε από τις ετοιμασίες και την οργάνωση της εκδήλωσης "Βαδόκεια 2018". Είμαι σίγουρη ότι το άγχος και την αγωνία αντικατέστησε η χαρά της μεγάλης επιτυχίας, αποτέλεσμα του κόπου και της όλης προσπάθειας σας!
Σας ευχαριστώ θερμά που με την ευκαιρία αυτή βρέθηκα πάλι στο χωριό μας, που τόσο αγαπώ, αλλά κυρίως κοντά σας που πάντα προσπαθείτε τόσο πολύ να δώσετε ζωντάνια με τα άριστα οργανωμένα δρώμενα κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά και κάθε άλλης μορφής.
Επιστρέψαμε πολύ συγκινημένες αλλά και χαρούμενες. Η ωραία αυτή ανάμνηση θα μας συντροφεύει μέχρι να ξανασυναντηθούμε για κάτι ωραίο και εποικοδομητικό!
Ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή σας υποδοχή και την εξαιρετική φιλοξενία σας! Τους χαιρετισμούς μας σε όλες τις κυρίες και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Γιολάντα Βαδόκα

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά την Δημοτική Αρχή Ζίτσας και την Τοπική Κοινότητα Ζίτσας για την συνεργασία μας και την στήριξή τους, καθώς και την ΕΡΤ που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωσή μας “Βαδόκεια 2018”.
Νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση για την επιτυχία των εκδηλώσεών μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας
η Πρόεδρος Βούλα Πατραμάνη.








































ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

ΚΙ  ΑΛΛΕΣ   ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΚΙ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: