Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Λαογραφικό Μουσείο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Λαογραφικό Μουσείο της τοπικής κοινότητας της Ζίτσας, ανοίγει τις πόρτες του επίσημα για  το κοινό την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στις 11π.μ.
Το μουσείο είναι δημιούργημα του  πολιτιστικού συλλόγου της και βρίσκεται στο κέντρο της Ζίτσας (ρούγα) απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου.
Σκοπός του Μουσείου είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, η συγκέντρωση, διάσωση, διατήρηση και προβολή του πάσης φύσεως ιστορικού και λαογραφικού υλικού για τη μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των κατοίκων της Ζίτσας  αλλά και των άλλων περιοχών.
Το Λαογραφικό Μουσείο  διαθέτει πάνω από 1000 εκθέματα στον θεματικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο των δύο κτηρίων του,  καθοδηγώντας τον επισκέπτη σε μία  γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων. Η συλλογή του περιλαμβάνει αντικείμενα από τον υλικό βίο (αγροτικές ασχολίες), οικιακά σκεύη, όργανα χειροτεχνίας, ενδυμασίες καθώς και έντυπο και εικαστικό υλικό.
Η μουσειολογική επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από τη μουσειολόγο του Δήμου Ζίτσας κ. Νίκη Καλογεροπούλου.
Η ξενάγηση στον επισκέψιμο χώρο θα γίνει από τον πολιτιστικό σύλλογο.

φωτογραφίες από την επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: