Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πανέτοιμα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά





Με στόχο η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρει τα διδακτήρια πανέτοιμα και με τις λιγότερες δυνατές ελλείψεις ο Δήμος Ζίτσας και φέτος προχώρησε σε εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.
Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα συνεργεία με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Δημήτριου Λάμπρου και Χριστίνας Παπαδημητρίου αντίστοιχα, δούλεψαν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα,  με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.
Οι εργασίες ως επί τω πλείστον αφορούσαν αποκαταστάσεις φθορών που παρουσιάζουν τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι. Συγκεκριμένα, έγιναν αλλαγές δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί, επισκευές, μικροεπισκευές, επιθεωρήσεις- επιδιορθώσεις υδρορροών, καθαρισμός μοκετών  και κάθε τι αναγκαίο.
« Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις εργασίες  βάσει του προγραμματισμού και των συνεχών αιτημάτων των σχολείων,  ενώ ξεκινάει και άμεσα ο καθαρισμός όλων των καυστήρων στα σχολικά κτίρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημ. Λάμπρου τονίζοντας ότι «Τα σχολεία είναι έτοιμα να  υποδεχθούν όλους τους μαθητές και ιδίως τους νέους μαθητές σε ένα φιλικό-  και μαθητικό περιβάλλον». 
 « Εύχομαι σε όλους καταλήγει ο κ. Λάμπρου , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά  και να γνωρίζουν πως  ο Δήμος και η Σχολική επιτροπή θα είναι δίπλα τους,  καθημερινά για να επιλύει όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί».
Σε ότι αφορά στα κτίρια των Γυμνασίων και Λυκείων η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης  σύμφωνα με την Πρόεδρο Χριστίνα Παπαδημητρίου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου στην Άνω Λαψίστα που θα στεγάζει το ΕΠΑΛ Βροσίνας. Ταυτόχρονα έγιναν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών και στα υπόλοιπα κτίρια καθώς και στους αύλειους χώρους στα Γυμνάσια Ελεούσας, Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και στο Λύκειο Ελεούσας. «Προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου που από φέτος θα στεγάσει το ΕΠΑΛ προχωρήσαμε σε όλες τις εργασίες ώστε το κτίριο να καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Πληροφορικής με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι διαφορετικές» αναφέρει η κ. Παπαδημητρίου και εύχεται και εκείνη με τη σειρά της καλή σχολική χρονιά σε όλους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης οι εργασίες ανά σχολική μονάδα  είναι οι ακόλουθες:
1ο Δημοτικό Ελεούσας: Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός εντός του σχολικού κτιρίου.
 2ο  Νηπιαγωγείο Ελεούσας:   ξεκινά η λειτουργία και  δεύτερου τμήματος, λόγου του μεγάλου αριθμού νηπίων που έχουν εγγραφεί.  Έγινε ελαιοχρωματισμός των αιθουσών και αγοράστηκε νέος εξοπλισμός επίπλων (τραπέζια, καρέκλες,  ράφια κλπ.)
Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη: Έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού ολόκληρου του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά, επισκευή και συντήρηση όλων των σωληνώσεων των σωμάτων και καλοριφέρ – επισκευή των υδραυλικών.
Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς: εργασίες επισκευής και συντήρησης του ξύλινου δαπέδου και  εσωτερικός ελαιοχρωματισμός
Δημοτικό Ροδοτοπίου: εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης πλακιδίων στις τουαλέτες και εσωτερικός ελαιοχρωματισμός
Δημοτικό Μεταμόρφωσης:  Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός ολόκληρου του σχολικού κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά.
 Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης: Έγινε εσωτερικός  ελαιοχρωματισμός   των αιθουσών .
Δημοτικό Βουτσαρά  έγινε εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του σχολικού κτηρίου
 Δημοτικό Ζωοδόχου: ελαιοχρωματισμός των αιθουσών.

Τέλος να σημειωθεί πως  για το Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του  εξωτερικού αύλειου χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: