Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Επισημάνσεις για την καθαριότητα του χωριού μας


Διαπίστωση  όλων μας και έχει να κάνει με την καθαριότητα είναι η πλήρης εγκατάλειψη της καθαριότητας  σε όλους τους δρόμους του χωριού μας.  Από τότε που η έδρα του Δήμου μεταφέρθηκε  στην Ελεούσα  διαπιστώνουμε  ότι  το χωριό μας βρίσκεται σε εγκατάλειψη.  Μπορεί η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται στην ώρα τους, αλλά αυτό από  μόνο του δεν φτάνει. Οι δρόμοι κεντρικοί και μη είναι γεμάτοι σκουπίδια , χορτάρια και κάθε λογής  απορρίμματα.  Μήπως θα έπρεπε  ο Πρόεδρος της Κοινότητας και το Τοπικό Συμβούλιο , βλέποντας την  αδιαφορία ή την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής  ,να διαθέσουν  κάποια χρήματα  από πόρους κοινοτικούς  πχ. χρήματα από τα έσοδα της Γιορτής Κρασιού  για την  καθαριότητα; Μήπως θα έπρεπε να ενισχυθεί η εθελοντική προσφορά για εργασία ώστε  κάθε γειτονιά να  αποκτήσει την παλιά  της  αίγλη . Διαπίστωσα  με λύπη μου όμως  ότι και ο δρόμος  που οδηγεί προς τα Ιωάννινα είναι στις άκρες του γεμάτες από μπουκάλια νερού, πλαστικά από καφέδες, αναψυκτικά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.  Σαν νεοέλληνες συνηθίσαμε πλέον από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου να εκσφενδονίζουμε ότι  δεν μας είναι χρήσιμο είτε φιάλη νερού, είτε  πλαστικό κύπελλο του καφέ , ότι τέλος πάντων δεν το χρειαζόμαστε. Δεν κάνουμε το κόπο να τα συγκεντρώνουμε και να τα αποθέτουμε  στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. Μήπως  θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί  και υπεύθυνοι με το θέμα   καθαριότητας  και της μόλυνσης του περιβάλλοντος;
 Εθελοντική ομάδα  έκανε την αρχή μαζεύοντας όλα τα άχρηστα  (μπουκάλια, πλαστικά κύπελλα κλπ) σε όλο το μήκος του δημόσιου δρόμου , από το αμπέλι του Δάλλα μέχρι την είσοδο του χωριού μας  και από κει μέχρι το νεκροταφείο.
 Μπράβο στην εθελοντική  ομάδα την οποία αποτελούσαν νεαρά παιδιά από τη Ζίτσα: Σπύρος Παντούλας, Σωτήρης  I. Λιάκος, Χρήστος Γκέλης, Δημήτρης  Εμ. Κοντογιάννης, Βασιλεία Λιάκου, Μίλτος Ζυγούρης (φωτογραφία) και Γιάννης Σ. Πρωτόπαπας, Ντίνα Σ. Νούλη, Δέσποινα Δόση, Λουκάς Παπαδόπουλος (δεν είναι στην φωτογραφία) . Ευχόμαστε  να βρεθούν κι άλλοι  μιμητές  και να λείψει αυτό το απαράδεκτο  φαινόμενο που  συναντά κανείς  επισκεπτόμενος  στο χωριό μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: