Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ημέρα της Γυναίκας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Γυναικών Ζίτσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857, όπου οι γυναίκες ζήτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Σε χαιρετισμό που απεύθυνε η Πρόεδρος κα Μαρίνα Αλεξέλη μεταξύ των όσων είπε, μας συγκίνησε ιδιαίτερα ακούγοντας τα λόγια της:
"Για όλες εκείνες τις γενιές των γυναικών που έδωσαν τον αγώνα τους για εμάς. Μανάδες, γιαγιάδες, προγιαγιάδες που θήλαζαν στα χωράφια... που βιάστηκαν σε πολέμους... που σφαγιάστηκαν μαζί με τα αγέννητα παιδιά τους... που έζησαν κλεμμένα αμαρτωλά φιλιά με τους αγαπημένους τους και υποχρεώθηκαν να παντρευτούν αγνώστους σε πόλεις μακρινές... που έθαψαν παιδιά και την ίδια μέρα σηκώθηκαν να πλάσουν ψωμί για να φάνε τα υπόλοιπα... που λεχώνες ξυλοκοπήθηκαν επειδή γέννησαν κορίτσια και όχι άξιους απογόνους... που έγιναν υπηρέτριες και έτρωγαν αποφάγια και υπέμειναν τον εξευτελισμό του κάθε αφεντικού... που κάποιος τις αποκάλεσε "βρωμιάρες" επειδή φόρεσαν πιο ανοιχτή μπλούζα και κάποιοι τις χαστούκισαν επειδή τόλμησαν να μη κοιτούν χαμηλά"
Προς τιμήν λοιπόν όλων αυτών των γυναικών, ας είμαστε υπερήφανες και άξιες συνεχιστές!  
Η βραδιά ήταν πολύ όμορφη! Διασκεδάσαμε και χορέψαμε με τη μουσική του Μπάμπη Έξαρχου στο κλαρίνο και με τον Μιχάλη Μιχόπουλο στο τραγούδι.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τις κυρίες για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο κλήρωση και για τα υπέροχα γλυκά που ετοίμασαν!

Από το  Σύλλογο


Δεν υπάρχουν σχόλια: