Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Υπολογιστές δώρισαν στο Γυμνάσιο Ζίτσας οι αδελφές Βαδόκα





Με δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεά των αδελφών Βαδόκα ενισχύθηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις, Ζίτσας. Οι κόρες του μεγάλου ευεργέτη της Ζίτσας, Αθανάσιου Βαδόκα, συνεχίζοντας το κοινωνικό έργο του πατέρα τους ανταποκρίθηκαν στην επιστολή της Δ/ντριας Δήμητρας Σταύρου και δώρισαν υπολογιστές πλήρως εξοπλισμένους για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.  
Τους υπολογιστές παρέλαβε ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φώτης Ράρρας και ακολούθησε η εγκατάστασή τους στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές παρόντες. 
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλίακος με επιστολή του προς τις αδελφές Βαδόκα εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη «μεγάλη και ευγενική» τους δωρεά, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα η χειρονομία τους να βρει μιμητές.
Ειδικότερα, στην ευχαριστήρια επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:
 «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας με την παιδεία να είναι ένας από τους τομείς που βάλλεται περισσότερο τέτοιες ενέργειες είναι άξιες επαίνου. Με τη δωρεά σας συμβάλλετε ουσιαστικά στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση του Δήμου να βελτιώσουν την τεχνολογική υποδομή του σχολείου, ώστε να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση.
Συνεχίζετε επάξια το έργο του αείμνηστου πατέρα σας Αθανάσιου Βαδόκα ο οποίος υπηρέτησε την ιδέα του κοινωνικού χρέους και της προσφοράς προς την πατρίδα και το συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα, δείχνετε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι προτάσσοντας το κοινωνικό και όχι το ατομικό συμφέρον.
Με αυτές τις σκέψεις σας εκφράζω για ακόμη μία φορά τις θερμές μου ευχαριστίες για τη μεγάλη και ευγενική σας δωρεά».





Ο Σύλλογος Διδασκόντων ,η Μαθητική Κοινότητα  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

απέστειλε   την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή .

Το Γυμνάσιο Ζίτσας με Λυκειακές Τάξεις εκφράζει την ευγνωμοσύνη του

στις κυρίες Βαδόκα Γιολάντα και Βαδόκα Άρτεμις για τη διάθεση

δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τελευταίας τεχνολογίας, στο σχολείο μας.



Οι μαθητές μας θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον να προσλάβουν αλλά και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις μέσα σε ένα κατάλληλο, γι’αυτούς, παιδαγωγικό κλίμα.



Σχολεία όπως το δικό μας, σε δυσκολότερη γεωγραφικά θέση, αναπτύσσει με τη βοήθεια αυτή, ακόμη περισσότερο, την προσφορά ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών στους μαθητές του και τους προσφέρει περισσότερα εφόδια για το αύριο.



Ευχαριστούμε


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αδελφές Βαδόκα, προσφέρθηκαν από μόνες τους, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να καλύψουν κάποιες ανάγκες του σχολείου μας, συγκινημένες από την παράσταση που έδωσε η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Ζίτσας στις 6 Δεκεμβρίου 2016 στο πνευματικό μας κέντρο, παρουσιάζοντας την δραματοποίηση του διηγήματος ¨Τσέβω", τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ευεργέτες του τόπου μας και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα τους, τον αείμνηστο Αθανάσιο Βαδόκα.

Σύλλογος Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: