Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2017»




Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε   και φέτος η Πίτα του Ηπειρώτη 2017  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Φέτος η γιορτή της αποδημίας  ήταν αφιερωμένη  στα Ηπειρωτόπουλα της  ξενιτειάς και στα 80 χρόνια από την ίδρυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν  υπουργοί, βουλευτές της Ηπείρου (μεταξύ αυτών και ο χωριανός μας κ. Χρήστος Μαντάς) , ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης , ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό . ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ,  δήμαρχοι και πάρα πολύς κόσμος .
 Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.
Με τη συμμετοχή ογδόντα  και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.

Το χωριό μας το εκπροσώπησε  επάξια η χορευτική  του ομάδα  αποτελούμενη από 22 άτομα. Κοντά στο χορευτικό μας και ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Περικλής Νούλης.
Από πλευράς Δήμου Ζίτσας  το παρόν της έδωσε το χορευτικό του Δήμου. Και τα δύο χορευτικά   κάτω από την επίβλεψη της  δασκάλας χορού κ. Σταυρούλας Ράρρα

Δείτε το  VIDEO





























Δεν υπάρχουν σχόλια: