Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στην 1η Πανελλήνια Έκθεση "Nostos Expo 2016"



Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου έναντι των άλλων Περιφερειών τόσο στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όσο και σε άλλες μορφές θεματικού τουρισμού πρόβαλε ο Δήμος Ζίτσας και πολλοί Δήμοι της Ηπείρου που με τα περίπτερά τους, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην 1η Πανελλήνια Έκθεση  Nostos Expo 2016” που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από 14 έως 17 Οκτωβρίου.
Ο Δήμος Ζίτσας, που τουριστικά κάνει τώρα τα πρώτα του «βήματα», με τη συμμετοχή του  στην έκθεση, παρουσίασε με τη διανομή προωθητικού έντυπου υλικού ένα μικρό δείγμα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα μνημεία, καθώς και τα αξιοθέατα που μπορούν να προσελκύσουν εκατοντάδες επισκέπτες και τους 12 μήνες του χρόνου.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά την πρώτη μέρα των εγκαινίων της Έκθεσης υποδέχθηκε στο περίπτερο του Δήμου, τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Ιερόθεο που κατάγεται από τα Ιωάννινα, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, το Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, συναδέλφους του, Αυτοδιοικητικούς και πλήθος επισκεπτών. 

«Καταβάλουμε προσπάθειες για να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της περιοχής μας με στόχο να προσελκύσουμε επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Πλιάκος με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας στην έκθεση “Nostos” και επεσήμανε πως χρειάζεται ενεργοποίηση και συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, είπε χαρακτηριστικά, ότι σε τέτοιες θεματικές εκθέσεις είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των ιδιωτών που ασχολούνται με τον τουρισμό και πρωτίστως των επιχειρηματιών που ασχολούνται με το προϊόν «ταυτότητα» του Δήμου Ζίτσας, το κρασί». 
 Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο της προσπάθειας  τουριστικής προβολής έχει προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου οδικού τουριστικού χάρτη και σχεδιάζει  τη δημιουργία και νέων τουριστικών εντύπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: