Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου  , το απόγευμα, στο Πνευματικό  Κέντρο Ζίτσας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παντούλα, πρώην βουλευτή του νομού Ιωαννίνων, με το τίτλο : « Κοσμάς ο Αιτωλός, τα εικονογραφικά  1779 – 1961» .
Εισηγητές  της παρουσίασης ήταν , ο συγχωριανός μας ,πρώην δήμαρχος  Ιωαννιτών  Αναστάσιος Παπασταύρος  και ο συγγραφέας του πονήματος  Μιχάλης Παντούλας.
Την παρουσίαση οργάνωσαν  από  κοινού ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα Ζίτσας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Ζίτσας.
Το βιβλίο είναι μια καλαίσθητη έκδοση , φωτογραφική αποτύπωση  του Κοσμά του Αιτωλού στο βαλκανικό χώρο  από το έτος  της μαρτυρίας 1779 έως την αγιοκατάταξή του  (1961).

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα  το οποίο ο συγγραφέας αισίως έφερε εις πέρας με άριστο τρόπο και περιλαμβάνει εκτός από τα εισαγωγικά σχόλια, στοιχεία του βίου του αγίου, πλήθος εικόνων  που συγκέντρωσε ο συγγραφές α με πολύ κόπο  από  τον ελλαδικό και το βαλκανικό χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: