Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ




Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου  και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας η Ετήσια Γενική Συνέλευση που είχε ως κύρια θέματα για συζήτηση:
Τον οικονομικό απολογισμό
Τον απολογισμό πεπραγμένων
Τις προτάσεις των μελών                                                                                               
Την εκλογή νέου ΔΣ , Ε.Ε και αντιπροσώπων στην ΠΣΕ και την Ομοσπονδία Καλαμά
Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία του  και ο συγχωριανός μας Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Μαντάς .

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κος  Γιάννης Τσέλιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας (προσφορά των  χωριανών  μας Πέτρου & Ιάσονα Τσέλιου),   τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια προσφορά του συνδημότη αρτοποιού Νίκου Νούσια.  Φέτος ο τυχερός ήταν ο Θεμιστοκλή Αντωνάκος, εγγονός του Λάμπρου Δρόσου
 , που στο δικό του κομμάτι ήταν το «φλουρί». Τις καλύτερες  ευχές  μας σ’ αυτόν και την οικογένειά  του .



Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Δημήτριος Μπότσιος διάβασε   την έκθεση του  οικονομικού ελέγχου  της  Επιτροπής .

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ Γιάννης Τσέλιος  έκανε ανάλυση των Εσόδων και των εξόδων ,οικονομικό  απολογισμό , ανάλυση των πραγματοποιηθέντων δαπανών  του έτους 2015 κα έφερε προς ψήφιση τον απολογισμό  του 2015 και τον προϋπολογισμό του 2016 .  Ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τις δράσεις που πραγματοποίησε  η Αδελφότητα το  2015.
Μίλησε για την έκδοση της εφημερίδας , επισημαίνοντας  την έκδοσή  της στην ώρα της και χωρίς καθυστερήσεις , ενώ τόνισε  ότι υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση των ταχυδρομικών τελών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος της εφημερίδας και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει η αδελφότητα δυσκολία στην έκδοση της εφημερίδας αλλά και στην λειτουργία της ίδιας της αδελφότητας.
Επίσης γνωστοποίησε στα μέλη  ότι  μέλη του   Δ.Σ της Αδελφότητας  πήραν  μέρος στην τελετές  : α) στα αποκαλυπτήρια της προτομής της Χρυσάνθης Ζιτσαίας που έγιναν στη Ζίτσα κατά τα οποία  απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Αδελφότητας β) για τον ήρωα του 4ο Ιωάννη Σακελλαρίου  που έγινε στα Βίλια τον περασμένο  Νοέμβριο.
γ) στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη Ζίτσα.
Πληροφόρησε τα μέλη για τις προτάσεις του ΔΣ που αφορούν τη Μαθητική Εστία η οποία  έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της  ,  την ανάπλαση  του χώρου στην αγορά του χωριού μας , βάζοντας έτσι τέρμα σε χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων του χωριού μας. Εδώ επισημάνθηκε η συμβουλή του προέδρου κ. Περικλή Νούλη και της  Δημοτικής Αρχής.
Γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Αδελφότητας η πρόθεση να μεταφερθεί το Υποθηκοφυλακείο Ζίτσας στα Ιωάννινα , κάτι που βρίσκει όλους μας αντίθετους γιατί  το μη Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ζίτσας δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αναφέρθηκε στο θέμα της Πινακοθήκης Χαρακτικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  και ζήτησε από τον  βουλευτή  κ.Μαντά να βοηθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα παραπάνω  σοβαρά και ζωτικής σημασίας για το χωριό μας θέματα.


 Τέλος ο πρόεδρος της Αδελφότητας απεύθυνε κάλεσμα προς τους νέους του χωριού μας οι οποίοι  ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα να δώσουν το παρόν και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Αδελφότητάς μας.



Στη συνέχεια  ακούστηκαν προτάσεις από μέλη της Αδελφότητας :
1. Ο κ. Λάμπρος Δρόσος έκανε τις παρακάτω προτάσεις:
      α)Μίλησε για το Ίδρυμα Αυτιστικών ατόμων  «Ελένη Γύρα»   να μεταφερθούν κάποιες από τις δραστηριότητες  της στέγης  σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας επιτυγχάνοντας έτσι και την αξιοποίηση της Εστίας αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε περισσότερα άτομα.
     β) Μίλησε διεξοδικά για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου και τους λόγους που δεν πρέπει  να μεταφερθεί από τη Ζίτσα στα Γιάννενα και κατέθεσε  για το σκοπό  αυτό ψήφισμα . Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό από τη Γ.Σ  και το οποίο θα σταλεί προς όλους τους αρμοδίους.

2.  Παίρνοντας το λόγο ο συγχωριανός μας Βουλευτής   Χρήστος Μαντάς   ευχήθηκε σε όλους μας Καλή Χρονιά και  εξέφρασε    την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Αδελφότητα. 
Όσον αφορά τα θέματα που θίχτηκαν  στη Γ.Σ α) Μαθητική Εστία πρότεινε την από κοινού  προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, της Κοινότητας αλλά και της Αδελφότητας  σε συνάντηση με τον φορέα που έχει την ευθύνη για την Εστία με την κατάθεση   εμπεριστατωμένης μελέτης ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι για την αναγκαιότητα της παραχώρησής της στο Δήμο .
 Για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου πρότεινε να  σταλεί το ψήφισμα στους αρμόδιους , αφού προστεθεί στο κείμενο  πόσες πράξεις τελούνται  το χρόνο ώστε να γίνει πιο εμπεριστατωμένη  η διαμαρτυρία όλων μας.

3. Ο Γιάννης Φωτίου και ο Αναστάσιος  Σταματιάδης   πρότειναν να γίνει προσπάθεια  συγκέντρωσης των χωριανών μας  , διοργανώνοντας  κάποια συνεστίαση Ακόμη πρότειναν  οι συναντήσεις  που γίνονται στα γραφεία κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα , να αναβαθμιστούν  , να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή  και γιατί να μην  εμπλουτιστούν  και  μουσική.



Εκλογές

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν αλφαβητικά οι:
Αθανασίου Ρούλα
Καραμίχου Κατερίνα
Μαλάμου Έφη
Μαντά Βαρβάρα
Μαντάς Φώτης
Παπαπάνος Κώστας
Τσέλιος Γιάννης

Αναπληρωματικός:
Δρόσος Μιχάλης


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Μέγας Σταύρος
Μπότσιος Δημήτριος
Τσίντζος Ανδρέας

Αναπληρωματικός:
Τσουκάλης Δημήτριος

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Άνω Καλαμά
Δρόσος Λάμπρος
Παπαπάνος Κων/νος

Αναπληρωματικός:
Μπότσιος Δημητριος


Αντιπρόσωποι για την Πανηπειρωτική:
Δρόσος Λάμπρος
Παπαπάνος Κων/νος

Αναπληρωματικός:
Μπότσιος Δημήτριος





Δεν υπάρχουν σχόλια: