Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη στο Δήμο Ζίτσας για τον κόμβο στα Αμπελάκια



Σύσκεψη με αντικείμενο την κατασκευή κόμβου στα Αμπελάκια και δικτύου για τη διευθέτηση των ομβρίων  πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου, στο Δημαρχείο στην Ελεούσα.

 «Δρομολογείται ένα αίτημα δεκαετίας του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής που επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διεκδικήσει από την Περιφέρεια» ανέφερε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Πλιάκος και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Δημήτρη Αναγνώστου και τα στελέχη της υπηρεσίας για την ανταπόκριση.   
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μελέτης που εκπονούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι προτάσεις του Δήμου Ζίτσας καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα του έργου.
Να σημειωθεί πως με την κατασκευή του κόμβου στα Αμπελάκια θα καταστεί περισσότερο  ασφαλής η είσοδος και έξοδος του οικιστικά αναπτυσσόμενου οικισμού και θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων που διέρχονται από την Περιφερειακή οδό της πόλης των Ιωαννίνων και κινούνται από και προς την παλαιά Εθνική οδό προς Ηγουμενίτσα.
Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εισέλθουν στις παρόδους που οδηγούν στα σπίτια τους με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος καθώς η κατασκευή του κόμβου απαιτεί σωστή διαγράμμιση και επαρκή φωτισμό.
Όσο για το έργο του δικτύου διευθέτησης των ομβρίων θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού καθώς και των κατοικιών που βρίσκονται εκεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: