Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2015


Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
Παρασκευή   22 Αυγούστου  δημοτική μουσική με το συγκρότημα του Δόκιμου και λαϊκή ορχήστρα Χόρεψε το παιδικό τμήμα του χωριού μας.
Σάββατο 23 Αυγούστου  δημοτική μουσική  με το συγκρότημα του Σταύρου και Γιάννη Καψάλη και λαϊκή ορχήστρα .

Καινοτομία το  περίπτερο του Δήμου Ζίτσας και τα  εκθετήρια  των τριών οινοποιείων , Ζοινος ΑΕ, Γκλίναβος, Αφοι Πράσου
.















Παράλληλες Εκδηλώσεις



 Την Παρασκευή  21 Αυγούστου στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε ημερίδα  με θέμα την Αμπελουργία στη Ζίτσα. Κύριοι ομιλητές οι : Στέφανος Κουντουράς, καθηγητής Πανεπιστημίου, Στέφανος Κόγιας, Στάθ. Βασδέκης, Ηλ. Μάνης, Χαριτ. Παπαθανασίου. Παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος, η βουλευτής κ. Τζούφη. Επίσης το παρόν έδωσαν ο πρώην υπουργός κ. Καλογιάννης, δημοτικοί  σύμβουλοι , γεωπόνοι, αμπελουργοί, στελέχη των οινοποιείων  και αρκετοί  άλλοι. Στο τέλος έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα  των παρευρισκομένων.  Τον συντονισμό είχε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Στέφος. Στο τέλος  είχαμε δεξίωση  με εδέσματα προσφορά των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ  κα γευσιγνωσία  με κρασιά  των τριών οινοποιείων Ζίτσας. Ομολογουμένως  η ημερίδα ήταν πετυχημένη και παρόμοιες χρειάζονται να γίνονται  σε τακτά διαστήματα  γιατί έτσι  γίνονται  γνωστά στους αμπελουργούς και σε όσους δραστηριοποιούνται  στον τομέα  της αμπελουργίας – οινοποίησης.


Το Σάββατο στις 10 το πρωί, με το λεωφορεία του Δήμου   πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις  σε αμπελώνες και στα οινοποιεία  και ειδικοί δοκίμασαν τα κρασιά τους και συζήτησαν με τους οινολόγους τους.

Την Κυριακή  στις 10:30 το πρωί με το λεωφορεία του Δήμου   πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αξιοθέατα  της Ζίτσας (Μοναστήρι, Πινακοθήκη, Μουσείο).

Ακολούθησε  διαδραστική  παρουσίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο  από τους μαθητές του Γυμνασίου Ζίτσας με θέμα  «Ζίτσα , εκεί που ο πολιτισμός συναντά την ευεργεσία. Την εποπτεία είχαν οι εκπαιδευτικοί  Χρυσούλα Γεωργοπούλου και Ελένη Κολοβού, στις οποίες αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια.














  Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα  του  Μ. Μιχόπουλου, χόρεψε  το  παιδικό χορευτικό  του χωριού μας και οι γυναίκες της Ζίτσας  πρόσφεραν παραδοσιακά φαγητά και πίτες  και κρασί από τα οινοποιεία του χωριού μας.  Φαγητό μαγείρεψε για τους παρευρισκόμενους ο Τάκης Κοντονίκας με βοηθό το Βασίλη Αλεξέλη.  Η εκδήλωση έκλεισε με χορό με χορό από τους χωριανούς και φίλους της Ζίτσας.  















Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: