Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γενική Συνέλευση – Κοπή πίτας





Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας η Ετήσια Γενική Συνέλευση που είχε ως κύρια θέματα για συζήτηση:
Τον οικονομικό απολογισμό
Τον απολογισμό πεπραγμένων
Τις προτάσεις των μελών
Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία του  και ο συγχωριανός μας Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Μαντάς .

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κος  Γιάννης Τσέλιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας (προσφορά του χωριανού μας Πέτρου Τσέλιου),


φέτος ο τυχερός ήταν ο Σταύρος ο Μέγας   που στο δικό του κομμάτι ήταν το «φλουρί». Τις καλύτερες  ευχές  σ’ αυτόν και την οικογένειά  του .


Παίρνοντας το λόγο ο συγχωριανός μας Βουλευτής   Χρήστος Μαντάς  αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους μας Καλή Χρονιά , ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς  που τον τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές  και δήλωσε πως  σ’ αυτή τη δύσκολη  θέση που βρίσκεται η πατρίδα μας θα δώσει από τη θέση που εμπιστεύτηκε  ο λαός τη μάχη για μια καλύτερη  και δικαιότερη  χώρα, εξέφρασε δε   την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Αδελφότητα.   

Παρούσα στη  Γ. Συνέλευση ήταν και η συγγραφέας  Άννα Μάλλιου, κόρη της Αθηνάς Δρόσου  , η οποία  μίλησε  για το βιβλίο της  «Στην θύελλα του 40» , αλλά και για το  συγγραφικό και ποιητικό έργο της μητέρας της Αθηνάς Δρόσου.

 











Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Δημήτριος Μπότσιος διαβάσω  την έκθεση του  οικονομικού ελέγχου  της  Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ Γιάννης Τσέλιος  έκανε ανάλυση των Εσόδων και των εξόδων ,οικονομικό  απολογισμό , ανάλυση των πραγματοποιηθέντων δαπανών  του έτους 2014 κα έφερε προς ψήφιση τον απολογισμό  του 2014 και τον προϋπολογισμό του 2015 .  Ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τις δράσεις που πραγματοποίησε  η Αδελφότητα το  2014.
Μίλησε για την έκδοση της εφημερίδας , επισημαίνοντας  την έκδοσή  της στην ώρα της και χωρίς καθυστερήσεις , ενώ τόνισε  ότι υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση των ταχυδρομικών τελών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος της εφημερίδας και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει η αδελφότητα δυσκολία στην έκδοση της εφημερίδας αλλά και στην λειτουργία της ίδιας της αδελφότητας.
Επίσης γνωστοποίησε στα μέλη  ότι  μέλη του   Δ.Σ της Αδελφότητας  πήραν  μέρος στην τελετές  : α) για  το Ρήγα Φεραίο  που έγινε στο Βελεστίνο τον περασμένο Ιούνιο β) για τον ήρωα του 4ο Ιωάννη Σακελλαρίου  που έγινε στα Βίλια τον περασμένο  Νοέμβριο.
Πληροφόρησε τα μέλη για τις προτάσεις του ΔΣ που αφορούν τη Μαθητική Εστία η οποία  έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της  ,  την ανάπλαση  του χώρου και το καθάρισμα των πηγαδιών, την επισκευή  ιστορικών χώρων όπως  οι στέρνες Φιλίτη, την επισκευή και τοποθέτηση των κατεστραμμένων φωτιστικών στην είσοδο του χωριού, τον καλλωπισμό  και την απομάκρυνση επικίνδυνων  υλικών από τα ετοιμόρροπα κτήρια  που βρίσκονται στην αγορά .
 Τέλος ο πρόεδρος της Αδελφότητας απεύθυνε κάλεσμα προς τους νέους του χωριού μας οι οποίοι  ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα να δώσουν το παρόν και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Αδελφότητάς μας.

            Στη συνέχεια  ακούστηκαν προτάσεις από μέλη της Αδελφότητας :
1.Ο Κώστας Δ. Καραμπίνας  πρότεινε να αιτηθεί η αδελφότητα οικονομική βοήθεια  για να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, από τον τοπική κοινότητα ,ζητώντας  μικρή οικονομική ενίσχυση από τα χρήματα της γιορτής κρασιού.



2. Ο κ. Λάμπρος Δρόσος έκανε τις παρακάτω προτάσεις:
      α)Μίλησε για το Ίδρυμα Αυτιστικών ατόμων  «Ελένη Γύρα»  προεκτείνοντας μαζί  με το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθεί λύση  στο οικονομικό αδιέξοδο της στέγης, να μεταφερθούν κάποιες από τις δραστηριότητες  της στέγης  σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας επιτυγχάνοντας έτσι και την αξιοποίηση της Εστίας αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε περισσότερα άτομα.

β) Να  επανατοποθετηθεί η πινακίδα   δια την αδελφοποίηση της Ζίτσας με το Ναρντό της Ιταλίας στη   θέση  της.
γ) για την εφημερίδα πρότεινε   να δίνονται κομμάτια της ιστορίας του χωριού και αναφορές σε  πρόσωπα που άφησαν τη δική τους ιστορία στα προηγούμενα χρόνια. Να δημοσιεύονται φωτογραφίες  από το παρελθόν και να γίνεται μια ιστορική αναδρομή σ’ αυτές με συνεντεύξεις.

3. Η κ. Αλεξάνδρα Γάτσιου – Αθανασίου πρότεινε την έκδοση ατζέντας , στα πρότυπα  προηγούμενης από το επόμενο  έτος.
4. η κ. Κούλα  Χαψιά πρότεινε την επανέκδοση του βιβλίου του Βασιλείου Οικονόμου, έκδοση Αδελφότητας, Η ΖΙΤΣΑ .
5. Ο Γιάννης Φωτίου και ο Αναστάσιος  Σταματιάδης   πρότειναν να γίνει προσπάθεια  συγκέντρωσης των χωριανών μας  , διοργανώνοντας  κάποια συνεστίαση ή χορό μετά της Απόκριες. Ακόμη πρότειναν  οι συναντήσεις  που γίνονται στα γραφεία κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα , να αναβαθμιστούν  , να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή  και γιατί να μην  εμπλουτιστούν  και  μουσική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: