Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

έκθεση φωτογραφιών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού





Στο Πνευματικό κέντρο Ζίτσας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5και 6 Δεκεμβρίου έκθεση φωτογραφιών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που την οργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα, η Ενορία του Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος γυναικών Ζίτσας και παρουσίασε ο φιλόλογος και ερευνητής κ. Μιχάλης Παντούλας.
Ήταν μια παρουσίαση 33ών από τις 165 εικόνες που ο Μιχάλης Παντούλας ανακάλυψε στις εκκλησίες της Ελλάδας και των Βαλκανίων ύστερα από τριετή επίμονη προσπάθεια.
Η προσπάθεια του ερευνητή Μ.Παντούλα έχει τεράστια σημασία γιατί εκτός των άλλων συμβάλλει ώστε μετά την καταγραφή τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί θα είναι δύσκολο να πωληθούν στα δημοπρατήρια του εξωτερικού άρα και να κλαπούν από τους ιερόσυλους.







Την έκθεση επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές όλων των σχολείων της Ζίτσας και το απόγευμα μετά τον Εσπερινό οι κάτοικοι της Ζίτσας, οι προσκεκλημένοι και αρκετοί συλλέκτες έργων τέχνης 



Μετά το τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε από τους φορείς της Ζίτσας η καθιερωμένη πλέον δεξίωση στην Καλλιθέα




Ήταν μία ακόμη πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση υψηλού επιπέδου που οργάνωσαν συνεργαζόμενοι οι φορείς της Ζίτσας και το εξέφρασε αυτό ο Δήμαρχος Ζίτσας στην παρέμβασή του λέγοντας ότι η Ζίτσα με τις ποιοτικές  εκδηλώσεις που οργανώνει είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: