Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Γενική Συνέλευση – Κοπή πίτας



Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας η Ετήσια Γενική Συνέλευση που είχε ως κύρια θέματα για συζήτηση:
Τον οικονομικό απολογισμό
Τον απολογισμό πεπραγμένων
Τις προτάσεις των μελών
Την εκλογή νέου ΔΣ , Ε.Ε και αντιπροσώπων στην ΠΣΕ και την Ομοσπονδία Καλαμά
Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία του  και ο συγχωριανός μας Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Μαντάς .

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κος  Γιάννης Τσέλιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχει κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των συγχωριανών μας που  δεν βρίσκονται στη ζωή.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας (προσφορά του χωριανού μας Πέτρου Τσέλιου), τυχερός  και  φέτος ( για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά) ήταν ο Κώστας ο Μαντάς  που στο δικό του κομμάτι ήταν το «φλουρί».


Στη συνέχεια διαβάστηκε η έκθεση του  οικονομικού ελέγχου  της Εξελικτικής Επιτροπής.( Δημοσιεύεται στην  τρίτη σελίδα )
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας έκανε ανάλυση των Εσόδων και των εξόδων ,οικονομικό  απολογισμό , ανάλυση των πραγματοποιηθέντων δαπανών  του έτους 2013 κα έφερε προς ψήφιση τον απολογισμό  του 2013 και τον προϋπολογισμό του 2014 .  Ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τις δράσεις που πραγματοποίησε  η Αδελφότητα το  2013. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους και κάνει έκκληση  και μέσω τις εφημερίδας ώστε να βρεθούν κι άλλοι συγχωριανοί μας οι οποίοι είναι αρκετοί και που έχουν «καλή πένα» όπως είπε χαρακτηριστικά να βοηθήσουν με τα άρθρα τους, τα κείμενά τους να αυξηθεί η ύλη (ποιοτική και ποσοτική αύξηση). Επίσης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση των ταχυδρομικών τελών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος της εφημερίδας και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει η αδελφότητα δυσκολία στην έκδοση της εφημερίδας αλλά και στην λειτουργία της ίδιας της αδελφότητας.
Επίσης γνωστοποίησε στα μέλη  την πρόθεση του Δ.Σ της Αδελφότητας να  πάρει μέρος στην τελετή αδελφοποίησης με τον Σύλλογο του Βελεστίνου , πατρίδα του Ρήγα Φεραίου. Οι εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν  το Σάββατο 14 Ιουνίου  στο Βελεστίνο. Αντιπροσωπεία της Αδελφότητας θα παραστεί στις εκδηλώσεις . Υπάρχει  περίπτωση να διοργανωθεί  διήμερη εκδρομή. Θα σας ειδοποιήσουμε έγκαιρα για να δηλώσετε συμμετοχή.
Πληροφόρησε τα μέλη για τις προτάσεις του ΔΣ που αφορούν τη Μαθητική Εστία η οποία  έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη της  και το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται το Ίδρυμα Αυτιστικών ατόμων  «Ελένη Γύρα» .
Τέλος ο πρόεδρος της Αδελφότητας απεύθυνε κάλεσμα προς τους νέους του χωριού μας οι οποίοι  ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα να δώσουν το παρόν και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της Αδελφότητάς μας.
            Στη συνέχεια το μέλος της Αδελφότητας κ. Λάμπρος Δρόσος έκανε τις παρακάτω προτάσεις:
1.     Μίλησε για το Ίδρυμα Αυτιστικών ατόμων  «Ελένη Γύρα»  προεκτείνοντας μαζί  με το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθεί λύση  στο οικονομικό αδιέξοδο της στέγης, να μεταφερθούν κάποιες από τις δραστηριότητες  της στέγης  σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας επιτυγχάνοντας έτσι και την αξιοποίηση της Εστίας αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε περισσότερα άτομα.
2.     Για την Μαθητική  Εστία επίσης εκτός της παραπάνω λύσης πρότεινε  , να γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με το Δήμο Ιωαννιτών και τη Μητρόπολη να λειτουργήσει  ως παράρτημα  των γηροκομείων που βρίσκονται στα Γιάννενα.
  1. Ενημέρωσε τα μέλη για την πορεία του έργου , αποκατάστασης – συντήρησης  των τοιχογραφιών του  Ι.Ν Ταξιαρχών που συντελείται με τις συνδρομές των πιστών και φορέων, υπό την εποπτεία της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.












Παίρνοντας το λόγο ο συγχωριανός μας Βουλευτής   Χρήστος Μαντάς  αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους μας Καλή Χρονιά  δήλωσε  την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Αδελφότητα  , εξέφρασε κι αυτός τους προβληματισμούς του  τόσο για το κτήριο της Μαθητικής Εστίας , όσο και για το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται το Ίδρυμα Αυτιστικών ατόμων  και που αναμένεται να περιέλθει  ακόμα μετά το 2015 χρονιά που τελειώνουν οι  επιχορηγήσεις. Δεσμεύτηκε δε , ότι θα βοηθήσει  με όλες του τις δυνάμεις ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις  και για την Μαθητική Εστία και για το Ίδρυμα.  Προέτρεψε δε το νέο ΔΣ  να βρει τρόπους  για να μπορέσει να προσελκύσει τη νεολαία που ζει και δραστηριοποιείται  στην Αθήνα ούτως ώστε  να μπορέσει η Αδελφότητα να έχει και συνέχεια.


Τέλος  το μέλος της Αδελφότητας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδία Καλαμά , Δημήτρης Τσουκάλης  ζήτησε να γίνουν  σύντομα  κάποιες ενέργειες πριν είναι πολύ αργά ώστε να δοθούν οι καλύτερες  δυνατές  λύσεις  τόσο στο Ίδρυμα αυτιστικών ατόμων , όσο και στη Μαθητική Εστία.



















Εκλογές

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν αλφαβητικά οι:
Αθανασίου Ρούλα
Καραμίχου Κατερίνα
Μαλάμου Έφη
Μαντά Βαρβάρα
Μαντάς Φώτης
Παπαπάνος Κώστας
Τσέλιος Γιάννης

Αναπληρωματικοί:
Τσουκάλης Δημήτριος
Φωτίου Γιάννης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Μέγας Σταύρος
Μπότσιος Δημήτριος
Τσίντζος Ανδρέας

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Άνω Καλαμά:
Παπαδιαμάντης Σταύρος
Τσουκάλης Δημήτρης



Αντιπρόσωποι για την Πανηπειρωτική:
Δρόσος Λάμπρος
Μπότσιος Δημήτριος
Τσίντζος Ανδρέας








 

Σε συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου και ύστερα από μυστική ψηφοφορία το νέο Δ.Σ :
Πρόεδρος : Γιάννης Τσέλιος
Αντιπρόεδρος: Έφη Μαλάμου
Γραμματέας: Ρούλα Αθανασίου
Ταμίας: Φώτης Μαντάς
Μέλος: Βαρβάρα Μαντά
Μέλος: Κατερίνα Καραμίχου
Μέλος: Κώστας Παπαπάνος






Δεν υπάρχουν σχόλια: