Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία για παραλήψεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Ζίτσας


Με επιστολή του προς το Δήμαρχο, ο συγχωριανός μας  κ. Λάμπρος Δρόσος διαμαρτύρεται  για τις παραλήψεις που έχουν γίνει στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού μας και ζητεί   να  ενταχτούν στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 . Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Δρόσος  γράφει τα εξής:

Κε Δήμαρχε

Σας είναι οπωσδήποτε γνωστό ότι για το εσωτερικό οδικό δίκτυο της κοινότητας Ζίτσας έχουν διατεθεί κατά την Καποδιστριακή περίοδο πολλές εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, ικανές να είχαν καλύψει με πληρότητα και ποιότητα  την ανακατασκευή όλων των δρόμων της κωμόπολης, τούτο βέβαια έχει συντελεσθεί σε ποσοστό 80 ο/ο και πλέον.

Ωστόσο οι παραλήψεις που έγιναν είναι προκλητικές και ζητούν την άμεση αποκατάστασή των. Για του λόγου το αληθές σας περιγράφω την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άνω τμήμα  (1/3) του δρόμου  που συνδέει το κέντρο του χωριού με τη Μαθητική Εστία, κύριας παλαιότερα κυκλοφορίας. Το μήκος αυτού του δρόμου, 150 περίπου μέτρων ορίζεται  με αφετηρία την οικία Κων/νου Πράσσου και κατάληξη τη συμβολή του με την άσφαλτο κάτωθεν της Μαθητικής Εστίας. Σκαμμένα  και ξηλωμένα τσιμέντα, τρύπες, γούρνες και χαλίκια συνθέτουν μια απαράδεκτη εικόνα  ντροπής γεμάτη παγίδες  και ειδικότερα κατά μήκος των οικιών Καρακίτσιου και Μαντά που καθιστούν το συγκεκριμένο δρόμο όχι  μόνο αδιάβατο και επικίνδυνο για τη διέλευση των πεζών (για αυτοκίνητο δε γίνεται λόγος)  αλλά και συχνά απροσπέλαστο από παιδιά και ηλικιωμένους, ενοίκους των ένθεν και ένθεν κατοικιών. Δεκαπέντε οικογένειες εξυπηρετούνται από αυτόν το δρόμο , κάποιοι από μας συχνά κινδυνεύουμε να καταλήξουμε στο νοσοκομείο  με κατάγματα. Παρόμοιες καταστάσεις σε λιγότερο ίσως ποσοστό δυσβατότητας  υπάρχουν και σε άλλους δρόμους. Σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία  από τους χρήστες αυτού του δρόμου και σας παρακαλούμε όλοι μαζί να επιληφτείτε  του προβλήματος και να εντάξετε και τους υπόλοιπους δρόμους της Κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014, μεριμνώντας άμεσα για την επούλωση κάποιων πληγών και την ολοκλήρωση και σταθεροποίηση του φωτισμού των.

Δεν υπάρχουν σχόλια: