Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Η Ζίτσα συμμετείχε στη διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It Greece 2013 «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».Ο Δήμος Ζίτσας συμμετείχε στη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s Do It Greece 2013 «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».Το Let’s Do It World ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις.
Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό περιβάλλον. Οι στόχοι της πρωτοβουλίας αυτής είναι:

η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος η ενεργός συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού στην Ελλάδα
η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με συλλόγους, οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες του Δήμου και το χτίσιμο συνεργασιών με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την εκπαιδευτική κοινότητα η συνέχιση αυτής της δράσης με εθελοντικές οργανώσεις, σχολικές μονάδες και λοιπούς φορείς ώστε να προωθηθεί ένα μήνυμα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων και ανάδειξη εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης π.χ. ανακύκλωση κ.λ.π.

Η δράση αυτή  πραγματοποιήθηκε  στις 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή  και συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου. Τα σημεία καθαρισμού ήταν  πλατείες, δρόμοι, παιδικές χαρές και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας  ,ο σύλλογος γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και οι μαθητές.Δεν υπάρχουν σχόλια: