Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ




    Οι Αποκριάτικες παραδόσεις τιμήθηκαν φέτος στη Ζίτσα με εκδηλώσεις που άρχισαν από την Τσικνοπέμπτη με Αποκριάτικους χορούς που χόρεψαν τα παιδιά του μικρού χορευτικού στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας.
    Το παιδικό χορευτικό λειτουργεί με την οικονομική στήριξη των γονέων των παιδιών που συμμετέχουν και την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτιστικού Συλλόγου. Τους χορούς τους διδάσκει η κα Σταυρούλα Ράρρα.
    Την πρώτη Κυριακή των Απόκρεω ο Σύλλογος γονέων των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου προσέφερε στα παιδιά ένα ωραίο απόγευμα με Κλόουν, χορούς, τραγούδια και γλυκίσματα.
    Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και τη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς με την μεγάλη φωτιά που φέτος άναψε στο χώρο του παλιού μπάσκετ πίσω από το Πνευματικό Κέντρο με χορό που άνοιξαν τα παιδιά, σουβλάκια και άφθονο κρασί που προσφέρθηκε από το Δήμο Ζίτσας.
    Και όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Καθαρή Δευτέρα με τη φασολάδα, το χαλβά, την ταραμοσαλάτα , τις ελιές και φυσικά το Ζιτσιώτικο κρασί που προσφέρθηκε σε όσους, και ήταν αρκετοί, που αψηφώντας τη δυνατή βροχή ανέβηκαν στον Προφήτη Ηλία.
    Εντύπωση προκάλεσε στις φετινές εκδηλώσεις η συμμετοχή των παιδιών που βεβαίως έγινε με την προτροπή των γονέων τους που φρόντισαν να βιώσουν τα παιδιά τις παραδόσεις του τόπου μας ώστε να τις διατηρήσουν.  









Δεν υπάρχουν σχόλια: