Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ







 Στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, την Παρασκευή 25-1-1013, παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ελένης (Λίντας) Γιούνη <<Οι επτά Σοφοί και το μυστικό του χρυσού τρίποδα>>.
   Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους μαθητές των Σχολείων της Ζίτσας και τους Δασκάλους τους, από γονείς και από συγχωριανούς μας.
   Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την ίδια τη  συγγραφέα την παρουσίαση του βιβλίου της, να παρακολουθήσουν από τους μαθητές του Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Γεωργοπούλου, δραματοποίηση μέρους του βιβλίου και να μεταφερθούν 2.500 χρόνια πίσω στην εποχή του Περίανδρου του Κορίνθιου (ενός από τους επτά σοφούς) και να δουν με ποιο τρόπο μεταφέρονταν τα πλοία από τη στεριά στον ισθμό της Κορίνθου μέσω του Δίολκου, που λειτούργησε για 1.500 χρόνια.
   Έτσι πέτυχε ο σκοπός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας που ήταν να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη συγγραφέα και στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και να οργανώσει μια πολιτιστική εκδήλωση που την απόλαυσαν οι συμμετέχοντες.

Ζίτσα  26-1-2013
Κώστας Καραμπίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: