Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΩΔΩΝΗ"



Από τον συγχωριανό μας , βουλευτή στις εκλογές του Μαϊου του ΚΚΕ ,Νίκο Έξαρχο (Πάκο), έγινε η παρακάτω δήλωση για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Το αίτηµα για « καµία ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιοµηχανίας ∆Ω∆ΩΝΗ, καµία ιδωτικοποίηση της ΑΤΕ» που προβάλλει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καταγγέλοντας συγχρόνως τους συνεταιρισµούς των µεγαλοκτηνοτρόφων /µεγαλοαγροτών που έστησε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέµβρη του 2011, αποτελεί σήµερα τον µοναδικό δρόµο για να µπορέσει το εργατικό – λαϊκό κίνηµα να βάλει εµπόδια στις ορέξεις των µονοπωλιακών επιχειρησιακών οµίλων, για να κερδίσει χρόνο να
ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί. Οι εργαζόµενοι, οι µικροµεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, τα φτωχά λαϊκά στρώµατα πρέπει ΤΩΡΑ να βγάλουν πολιτικά συµπεράσµατα για το χαρακτήτρα της λυκοσυµµαχίας που ακούει στο όνοµα Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελευθερίες που πρεσβεύει. Η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων παρέα µε τον βασικό νόµο κίνησης του καπιταλισµού, δηλαδή το κυνήγι του υπερκέρδους από την αφαίµαξη των παραγωγών του πλούτου κάθε χώρας και των δυνατοτήτων αυτής, δεν αφήνει περιθώρια για κροκοδείλια δάκρυα από όλους εκείνους που πίνουν νερό στο όνοµα της ΕΕ και ζητούν από τον ελληνικό λαό µε την ψήφο του πάση θυσία να την ενισχύσουν. Το πραγµατικό δίληµµα παραµένει: ή µε τα µονοπώλια ή µε το λαό. Στις εκλογές στις 17 Ιούνη ο λαός ή θα βρεθεί απροετοίµαστος µπροστά στην ανεξέλεγκτη και βίαιη πτώχευσή του ή θα οργανώση το κίνηµά του µε ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για να αντιµετώπισει τα χειρότερα που θα φέρει όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.

ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: