Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 η προγραμματισμένη εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας στο Μεσολόγγι.

Ο σκοπός της εκδρομής ήτανδιπλός. Να αποτίσουμε φόρο τιμής στην πόλη, που με την έξοδο και τη θυσία των υπερασπιστών της καθόρισε αποφασιστικά την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και την αντιμετώπισή του με διαφορετική ματιά από την Ευρωπαϊκή Διπλωματία, και ως Ζίτσα να έρθουμε σε επαφή με την Εταιρία των Βυρωνιστών με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας.

Στην μεγάλη επιτυχία της εκδρομής συνέβαλε καθοριστικά ο χωριανός μας Αρχιτέκτονας και πρώην Δήμαρχος Ιωαννιτών Τάσος Παπασταύρος, που με ενθουσιασμό δέχτηκε να μας συνοδέψει, και ο οποίος καθ΄οδόν έκανε μια πληρέστατη ενημέρωση για τον Λόρδο Βύρωνα, το Μεσολόγγι και την κυρά Βασιλική. Η ξενάγηση που μας έκανε στο δημαρχείο που λειτουργεί ως πινακοθήκη και στον κήπο των ηρώων κατέδειξε ότι ο Τάσος Παπασταύρος είναι βαθύς γνώστης της Ιστορίας και της Ζωγραφικής.

Στο τέλος έγινε πρόταση ο Τάσος Παπασταύρος να ανακηρυχθεί ισόβιος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας, την οποία ο ίδιος με συγκίνηση αποδέχτηκε.

Κ.Καραμπίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: