Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση αμπελουργών




Χθες πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας εκδήλωση που είχε να κάνει με την ενημέρωση των αμπελουργών।Δελτίο τύπου του αμπελουργικού συλλόγου θα δημοσιεύσουμε πολύ σύντομα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους αμπελουργούς, με τη συμμετοχή του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (Ε.Α.Σ.Ι.) και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε.).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 70 παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν σε τεχνικά θέματα της καλλιέργειας του αμπελιού.

Συγκεκριμένα ο γεωπόνος της Ε.Α.Σ.Ι. Βασίλης Θεοδωράκης μίλησε για την κοινή προσπάθεια οργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων, τη σημασία της ποιοτικής παραγωγής για την περιοχή και την ανάγκη τήρησης ημερολογίου με τις καλλιεργητικές φροντίδες του αμπελιού κάθε χρονιά από τους παραγωγούς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου και γεωπόνος Μανώλης Ματσάγκας ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις τεχνικές καλής διαχείρισης του εδάφους, τη σημασία των αναλύσεων και τη μεθοδολογία λήψης κατάλληλων δειγμάτων και την ορθολογική εφαρμογή λιπάνσεων.

Τέλος ο Κώστας Βάντζιος, γεωπόνος του Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε. ενημέρωσε τους παραγωγούς για θέματα εκδήλωσης ζημιών από τις κυριότερες ασθένειες και εχθρούς του αμπελιού, καθώς και τη ενδεδειγμένη αντιμετώπισή τους με την λήψη προληπτικών μέτρων και την σωστή χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Στη συνέχεια οι παραγωγοί έθεσαν ερωτήματα και ζήτησαν διευκρινίσεις πάνω σε συγκεκριμένα ειδικά θέματα από τους ομιλητές, συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης και αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους και την ανάγκη της διοργάνωσης παρόμοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: