Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ΖΙΤΣΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ



















































Στις 30 Ιανουαρίου 2012 στη Ζίτσα από την τοπική κοινότητα και τους Συλλόγους (Πολιτιστικό,Γυναικών,Αμπελουργικό και Αθλητικό) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της Πίτας της Ζίτσας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ζίτσας κ.Ρογκότης, οι επικεφαλής των παρατάξεων κύριοι Βλέτσας και Βούζας, ο αντιδήμαρχος κ. Μάντζιος και οι Δημ.Σύμβουλοι κύριοι Τάκης Δήμος, Αποστόλης Χανδόλιας και Κώστας Καραμπίνας.Επίσης παραβρέθηκαν οι Καθηγητές του Γυμνασίου- Λυκείου,οι δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί και οι μαθητές όλων των Σχολείων της Ζίτσας μια που η 30ή Ιανουαρίου ήταν και ημέρα των γραμμάτων.Παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια με τα παιδιά της στέγης "Ελένης Γύρα",ο Δ/τής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας και φυσικά πολλοί χωριανοί.Στην εκδήλωση παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα η χορωδία της Κόνιτσας υπό την δ/νση του μουσικού κ. Χρίστου Οικονόμου.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας κ.Γρίβας και στις σύντομες παρεμβάσεις τους ο κ.Δήμαρχος και οι κύριοι Βλέτσας και Βούζας μαζί με τις ευχές τους τόνισαν ότι κάτω από τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα εκδηλώσεις σαν και αυτές σφυρηλατούν την ενότητα των κατοίκων των χωριών μας και προάγουν την μεταξύ τους αλληλεγγύη.Στη συνέχεια ο Παππαβασίλης διάβασε τις καθιερωμένες ευχές και ο κ.Ρογκότης έκοψε την πίτα .Το φλουρί το βρήκε ο μικρός Παναγιώτης Χρυσοχόος.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης στους προσκεκλημένους και στα μέλη της χορωδίας παρατέθηκε δεξίωση στην οποία προσέφεραν διάφορα εδέσματα (πίτες κ,τ.λ.) κυρίες του Συλλόγου Γυναικών και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: