Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Κατάτμηση πολλών έργων στο τεχνικό πρόγραμμα

Την πρώτη δημόσια κριτική του στην δημοτική αρχή του δήμου Ζίτσας, ασκεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομος Βούζας, με αφορμή όπως αναφέρει, την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας να εκτελέσει το 89% των έργων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου με απευθείας αναθέσεις.
«Στην ουσία «εκτελεί» κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού των κατοίκων του Δήμου μας», υποστηρίζει ο κ. Βούζας και προσθέτει: «Πρωτοστατούντος του Δημάρχου, η πλειοψηφία προβαίνει σε κατάτμηση των έργων με προϋπολογισμούς από 7.200 - 12.000 ευρώ και την ανάθεσή τους ίσως σε «εκλεκτούς» της, ζημιώνοντας το Δήμο κατά 400.000 ευρώ και πλέον, με τα οποία θα κατασκευάζονταν περισσότερα και σωστότερα έργα, αν ακολουθούνταν η διαδικασία των δημοσίων διαγωνισμών».
Ο κ. Βούζας υποστηρίζει ότι «αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας για σεβασμό των νόμων, των διαφανών, ανοιχτών διαδικασιών για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που καμιά σχέση δεν έχουν με τη χρηστή διοίκηση. Αντιθέτως θυμίζουν αρχικού σταδίου ίδρυσης νέων μηχανισμών και ομηρία κάποιων ανθρώπων».
Επίσης σημειώνει ότι «για τη Συμμαχία Πολιτών και για τον κάθε έντιμο πολίτη πρόκειται για σκάνδαλο, για έλλειψη συναίσθησης ευθυνών, για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που προκαλεί».
«Αλήθεια, καταλήγει η ανακοίνωση, ποια έργα έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και των ειδικών αναγκών που πρέπει να εκτελεστούν με απευθείας αναθέσεις???», ενώ διευκρινίζει ότι δεν είναι εναντίον της εκτέλεσης έργων, αλλά στον τρόπο που θα εκτελεστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: